Over STC De Rijnstreek

SchaatsTrainingsCentrum De Rijnstreek is een zelfstandige club en aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (KNSB). Daarnaast is STC De Rijnstreek onderdeel van de Omni-vereniging Avanti. Omni-vereniging Avanti behartigt de gemeenschappelijke belangen van de bij haar aangesloten subverenigingen Toerclub Avanti, Wielervereniging Avanti en Triathlonclub Alphen aan den Rijn.

STC De Rijnstreek is opgericht in 1956. In dat jaar sloegen de Alphense ijsclubs Gouwsluis en ‘s – Molenaar de handen in een. Daarnaast heeft de Rijnstreek ook gedurende jaren een regiofunctie gehad voor de omliggende ijsclubs. In de jaren 60 van de vorige eeuw ging een groep Alphense schaatsers met een bus van de firma Verhoef uit Nieuwerbrug naar de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam. In 2003 is de Rijnstreek overgestapt naar de ijsbaan de Uithof in Den Haag waar de jeugdleden en senioren vandaag de dag nog altijd schaatsen.

Op dit moment heeft STC De Rijnstreek zo’n 200 leden. De rode draad van de vereniging is gezelligheid met elkaar, plezier in het schaatsen en respect voor elkaar. Er is een trainingsprogramma voor de jongste jeugd (6-12 jaar), jeugd (13-18 jaar) en volwassenen. STC De Rijnstreek is een actieve club met verschillende evenementen als clubkampioenschappen, een trainingsweekend voor de jeugd, droogtrainen en skeeleren in de zomermaanden en “zomer”schaatsen in Thialf.

In ons beleidsplan is de visie van STC De Rijnstreek lezen. Bijna alle informatie over onze club is te vinden op deze website