post

Trainingen voor de jeugd hervat

Na het besluit van de regering om trainingen voor onze jeugdleden weer toe te staan is er door het bestuur en de trainers snel gehandeld.

In overleg met de gemeente en op basis van de verschillende richtlijnen van RIVM, NOC/NSF en KNSB hebben we een start gemaakt voor de inline skate trainingen en zijn we daarmee woensdagavond 29 april begonnen.

In allerlijl, met dank aan Liesbeth, moesten nog even materialen opgehaald worden in Leiden. Na de abrupte sluiting van het schaatsseizoen en de schaatshal waren de materialen nog achtergebleven in de schaatshal. Gelukkig kon zij ze ophalen en konden we de training verder goed voorbereiden.

Onwennig, spannend en nieuw voorafgaand aan de training maar als vanouds zodra we weer op de baan mochten staan met de kinderen. Voor de ouders bleef het natuurlijk een beetje gek. Wachtend op de parkeerplaats, met elkaar bespreken op 1,5 meter afstand en door het hek kijken naar de vorderingen van de jeugd.

Wat een extra vermelding waard is, is dat iedereen zich perfect aan de regels hield. Een woord van dank namens bestuur en trainers aan sporters en ouders! Super gedaan

Helaas was het weer nog niet helemaal zeker. Voorafgaand aan de training was er nog enige onzekerheid en voor het tweede uur wisten we zeker dat het zou gaan regenen. Omdat we geen enkel alternatief hebben en dus ook niet even kunnen schuilen moeten we in dat geval de training vooraf afblazen. De oudere jeugd kon dus nog niet helemaal zijn gang gaan.

Aankomende zaterdag gaan we weer aan de slag. We hopen dan natuurlijk op wederom mooi weer en een mooie opkomst. De droogtrainingen worden ook nog verder uitgewerkt!