post

STC De Rijnstreek levert nieuwe Zuid-Hollands kampioenen

Bij het Zuid-Hollands kampioenschap inline skaten, 7 juli in Zoeteroude, wisten maar liefst drie Alphense inline skaters beslag te leggen op de eerste plaatsen! Daarnaast werden er nog heel wat andere medailles gescoord!

Namens STC De Rijnstreek deden er 13 kinderen met dit kampioenschap mee. De zondag begon fris met dreigende wolken, maar gelukkig bleef het de hele wedstrijd droog en was het niet nodig om wielen te wisselen.
De kinderen rijden regelmatig wedstrijden tegen elkaar, maar met dit keer de titel Zuid Hollands kampioen op het spel was de strijd nog even heviger. Mooie uitslagen waren het resultaat. Net geen podiumplaatsen bij de dames pupillen 2, maar wel een heel blauw front die aanklopt voor de podiumplaatsen. Podiumplaatsen waren er wel voor Thijs, Fenne, Tygo en Lieke en zelfs een heel blauw podium bij de pupillen 1, waar Junior, Timo en Sem elkaar niets cadeau deden en hierdoor het beste uit zichzelf naar boven haalden.

De nieuwe Zuid-Hollands kampioenen zijn Thijs Hartveld bij de heren pupillen 4, Fenne Valentijn bij de dames pupillen3 en Junior de Blois bij de heren pupillen 1. Zilver was er voor Tygo Blom bij de heren pupillen 2 en Lieke van Ooij bij de dames pupillen 1 en Timo Valentijn bij de heren pupillen 2. Omdat Sem Spruit brons won bij de heren pupillen 1 was er een compleet blauw podium. Met deze resultaten levert de Alphense vereniging de meeste kampioenen en neemt zij als vereniging ook de meeste podiumplaatsen in. Trainer-coach Jeroen Splinter is dan ook beretrots op ‘zijn’ pupillen!