post

Eerste Jan van der Hoorn wedstrijd levert de nodige successen op!

De eerste wedstrijd van de Jan van der Hoorn inline skate competitie werd goed bezocht. Ruim zeventig deelnemers, waarvan bijna een derde van STC De Rijnstreek (!), begaven zich vrijdag 10 mei naar Lisserbroek. Ondanks de nogal natte en koude week was het vrijdag gelukkig helemaal droog en zelfs een beetje zonnig. Zodanig dat de (groot) ouders lekker aan de rand van de baan in de tuinstoel kon genieten van de prestaties van de jeugd.

Er werd één 200 meter tijdrit gereden en twee keer een inline wedstrijd waarbij de tijd bepalend was. De eerste inline ging over één ronde. De tweede over één ronde voor de jongste deelnemers en twee ronden voor de oudere deelnemers. In alle jongste categorieën was STC De Rijnstreek goed vertegenwoordigd. Bij de pupillen 4 meisjes stonden daardoor Roos Siere en Tessa Bos op plek één en twee. Bij de jongens moest Thijs Hartveld zijn meerdere nog erkennen in Fernandez maar Thijs heeft grote sprongen gemaakt afgelopen jaar. Bij de meisjes pupillen 3 wist Roos Bos de eerste plek te behalen. Vera Vuijk viel net van het podium en eindigde op de vierde plaats. Bij de meisjes pupillen twee moesten dit keer Fleur, Esmée en Elin de eerste prijs laten aan Bo uit Leiderdorp. Fleur deed meerdere bijzonder mooie pogingen om haar te verslaan maar het fysieke verschil zorgde er voor dat Bo op één bleef. Daardoor ging de tweede plaats naar Fleur Hartveld en de derde plaats naar Esmée van Randeraat. Elin Lamain en Danique Verhoeve stonden naast het podium op plek vier en vijf. Bij de heren pupillen 2 werd Tygo eerst nog verrast door Jort uit Leimuiden. In de laatste wedstrijden zorgde Tygo er alsnog voor dat hij overall op plek één kwam. Lyam van der Neut pakte de derde plaats. De meisjes pupillen één is een categorie waar ook heel wat talent rond rijdt. Dat dat talent uit Alphen komt bewees Lieke van Ooi die de eerste plaats overduidelijk innam. Isa Hageraats en Anneroos Vis deden het prima maar moesten genoegen nemen met een 8e en 10e plek. Ook bij de jongens pupillen 1 werd zwaar gestreden. Jim Hartveld wist een mooie derde plaats te behalen. Aidan Verhoeve stond net naast het podium op de vierde plek. Teije Hekkema, Mees Blaauw en Ruben Vuijk moesten het doen met plek 8,9 en 11. De oudste STC De Rijnstreek rijder van de avond was Koen van Dissel. Koen reed bij de kadetten naar een mooie 6e plek.

Het was geweldig dat er zoveel enthousiaste rijders van STC De Rijnstreek waren, die al een even zo enthousiast publiek mee namen. Er waren zelfs leden die zelf niet kwamen rijden maar wel speciaal kwamen aanmoedigen. Er werden ook weer prachtige foto’s gemaakt en de sfeer zat er dus goed in. Afgemaakt met maar liefst elf podiumplekken, de nodige debutanten en gewoon deelnemers die supergoed reden was het compleet. 14 juni is de tweede wedstrijd in de competitie en die wordt op onze eigen baan gereden! We hopen natuurlijk dat we de avond dan helemaal blauw maken met een enorm aantal deelnemers! De organisatie van de Jan van der Hoorn competitie laat weten dat zij op zoek zijn naar nieuwe leden om deze leuke wedstrijden te blijven rijden. Als er enthousiastelingen zijn die dit kunnen en willen oppakken dan is dat zeer gewenst! Foto’s van deze wedstrijd zijn gemaakt door Stan Blaauw en zijn hier te zien: https://photos.app.goo.gl/VeRWZpijUekLTrL66