post

Regionale ijsclubs gaan skeeleren stimuleren bij de jeugd

Skatekar0

Vrijdagmiddag 24 maart presenteren maar liefst acht schaatsverenigingen uit onze regio een nieuwe skeelerkar: Een aanhangwagen vol met skeelers en bescherming in diverse maten. Het doel is om de jeugd op een leuke en plezierige wijze kennis te laten maken met de skeelersport. Met deze skeelerkar kunnen de schaatsverenigingen tijdens clinics maar ook op de basisscholen de jeugd de eerste beginselen van het skeeleren bijbrengen.

Skatekar1Omdat de KNSB stopte met de verhuur van skeelers aan verenigingen namen de volgende schaatsverenigingen het initiatief om in dit gat te stappen: IJsclub Nut & Vermaak uit Leimuiden, IJsclub de Eendracht uit Rijnsaterwoude, STC de Rijnstreek uit Alphen aan den Rijn, Ter Aarse IJsclub, IJsvereniging Woubrugge, IJsclub Alkemade, IJsclub Koudekerk en Vereniging IJssport Leiderdorp.

SkatewedstrijdDankzij een mooie bijdrage van het Coöperatiefonds van de Rabobank Groene Hart Noord en sponsoring van Jan van der Hoorn schaatssport uit Ter Aar, Rollerblade en de gezamenlijke schaatsverenigingen kon de skeelerkar worden gerealiseerd.

Skatekar3Bij de ijsclubs kun je niet alleen schaatsen in de winter, maar ook skeeleren in de zomer. In onze regio kan dat op twee skeelerbanen, in Leiderdorp en Kudelstaart en op de wielerbaan in Alphen aan den Rijn. Maar met deze skeelerkar kan er ook dicht bij huis of school geskeelerd worden. Het enige wat hiervoor nodig is zijn de skeelers, bescherming, asfalt of een sporthal.

Ook is de kar te huur voor verenigingen, scholen of voor bijvoorbeeld een kinderfeestje. De kar kan voor € 70 per dag gehuurd worden bij Jan van der Hoorn Schaatssport. De aanhangwagen mag met een B-rijbewijs vervoerd worden.