post

Inschrijving clubkampioenschappen Leiden geopend!

CK2016

Dit jaar zullen de clubkampioenschappen voor de jongste schaatsers gereden worden op 11 maart!
 

Alle kinderen die in Leiden rijden mogen meedoen! Daarnaast mogen ook de kinderen tot en met de categorie pupillen A (op 1-7-2016 waren zij 12 jaar!) meedoen als ze alleen in Den Haag schaatsen.
 

In tegenstelling tot de andere jaren zullen we ‘op tijd’ rijden. Veel kinderen hebben het al meegemaakt in één van de eerdere wedstrijden die dit jaar waren gereden. Je start ‘alleen’ in de baan, soms met 2,3 of 4 kinderen die na elkaar starten. We meten dan de tijd die je voor 1, 2 of 4 ronden nodig hebt en op basis daarvan bepaalt de jury het klassement!

We doen dit om ons voor te bereiden op de komende jaren waarbij alle wedstrijden worden gereden op deze manier en(!) omdat iedereen dan zijn eigen eerste tijd neer kan zetten! Je rijdt natuurlijk om zo hoog mogelijk te eindigen maar vooral ook om je tijd van nu te meten zodat je later je eigen tijd kan verbeteren en kan zien hoeveel sneller je bent gaan schaatsen.

We hopen dan ook dat veel kinderen mee gaan doen aan deze wedstrijd. Het is leuk en gezellig!

De wedstrijd start om 19:00 uur en is uiterlijk om 21:00 uur afgelopen. Net als vorige jaren zullen we geen prijsuitreiking houden op de avond zelf. De medailles en bekers worden op 1 april op de feestavond in het clubhuis uitgereikt. Wel houden we een zogenaamde bloemenceremonie op het ijs. Voor de allerjongsten (mini’s en pupillen F) houden we direct na de tweede rit de ceremonie zodat ze op tijd naar huis kunnen (vooralsnog denken we dat dan ongeveer rond 20:15 uur zal zijn). De oudere kinderen rijden dan nog even door! Voor hen zal de ceremonie aan het einde van de wedstrijd rond 21:00 uur zijn.

Omdat het belangrijk is de kinderen goed in te delen vragen we je naast de naam ook de geboortedatum nog even op te geven!

Categorieën & Leeftijd per 1-7-2016
mini’s 6 jaar of jonger
pupillen F 7 jaar
pupillen E 8 jaar
pupillen D 9 jaar
pupillen C 10 jaar
pupillen B 11 jaar
pupillen A 12 jaar

Schrijf je hier in: https://goo.gl/forms/YDt1S7W5T1rkjYQg1