post

Goud voor Manou

20170211 Manou goud

Afgelopen weekeinde waren er naast de wedstrijden voor de junioren ook voor de jongste jeugd weer wedstrijden. In Leiden werd namelijk het districtskampioenschap gereden voor benjamins en mini’s.

Deze wedstrijden zijn dit jaar nieuw voor onze leden omdat we lid zijn geworden van het district Sassenheim. De wedstrijden zijn voor iedereen toegankelijk en een flink aantal van onze kinderen deed al deze eerste keer mee. Bij de jongste categorie deden bij de meisjes Manou, Tess, Doris en Vere mee. voor de jongens streden namens onze vereniging helaas nog geen kinderen! Bij de mini’s verschenen bij de dames Danique, Isa, Sophie, Julie en Stephanie mee. De jongens werden vertegenwoordigd door Sem, Dean en Martin.

 De wedstrijd begon al vroeg, om 06:45 uur dus dat was voor de ouders, kinderen en begeleiding vroeg uit de veren. Dat mocht de pret niet drukken want iedereen stond fris aan de start. In de beide categorieen werd er eerst een rit gereden over twee ronden terwijl de tweede rit over één ronde ging. De tijden werden vervolgens verwerkt waarna het resultaat van beide ritten bepalend werd voor de eindstand. Dat is altijd even spannend want in tegenstelling tot de wedstrijden op de 400 meter banen heeft Leiden geen rondebord en moeten de tijdend door de coaches dus ook handmatig worden bijgehouden om de jury scherp te houden!

 Na de wedstrijd was er, omdat het immers een echt kampioenschap betreft, de uitreiking van de prijzen in het restaurant van de schaatshal. Bij de mini’s troffen we op het podium op een tweede plaats onze eigen Sem Spruit aan. Hij had zeer goed gereden maar moest in Thibaut zijn meerdere erkennen. De dames hadden goed gereden maar wiste geen podiumplaatsen te bereiken. Bij de jongste categorie troffen we maar liefst twee medaillewinnaars. Doris wist de medaille te veroveren voor de zesde plaats in haar categorie terwijl Tess de zilveren plak in ontvangst mocht nemen. Dat juryleden en scheidsrechters ook maar mensen zijn bleek toen de eerste plaats niet naar onze eigen Manou ging (van wie we toch duidelijk hele goede tijden hadden genoteerd). Na de uitreiking van de prijzen is dit nagevraagd en toen bleek dat Manou wel degelijk op de eerste plaats had moeten staan. Manou nam het sportief op en de GOUDEN plak zal nog zeker haar kant op komen.

 Al met al weer een zeer geslaagde wedstrijd.