post

Van Aar en Amstel naar Sassenheim

DistrictSassenheim

Zolang wij ons heugen zijn we als schaatsvereniging verbonden geweest aan het district Aar en Amstel waaronder ook Leimuiden, Ter Aar, Nieuwkoop, Kudelstaart en Rijsenhout vallen.

Samen met hen hebben we jarenlang met name voor het Jeugdschaatsen goede contacten gehad en voor de kinderen het schaatsen in Leiden mogelijk gemaakt.
Met daarbij de jaarlijkse evenementen zoals Sinterklaas, districtskampioenschappen en wedstrijden in Haarlem.

Naar mate vanuit de KNSB de berichten kwamen dat de structuur binnen de trainingsorganisatie zou gaan veranderen in verschillende RTC’s, (Regionaal Training’s Centrum), rees bij het bestuur de vraag hoe wij binnen die structuur zouden vallen en of het voor onze vereniging dan niet beter zou zijn ons aan te sluiten bij District Sassenheim. Ook vanuit het District Sassenheim kwam deze vraag. We hadden immers al de nodige activiteiten ontwikkeld in samenwerking met een aantal verenigingen uit dit district zoals Koudekerk en Leiderdorp.

Na alle voor- en nadelen op een rijtje te hebben gezet was het al snel duidelijk dat aansluiten bij Sassenheim ons meer mogelijkheden zou geven voor onze enthousiaste leden. Trainingsmogelijkheden en doorgroei naar hogere niveaus via onder andere de districtsselectie. Het bestuur van Aar en Amstel begreep onze keuze en we hebben na goed overleg onze bestuurlijke en financiële overeenkomsten afgehandeld om ons officieel aan te kunnen sluiten bij het District Sassenheim. Een nieuwe weg en nieuwe kansen die passen bij de ontwikkeling van onze vereniging.

Al vanaf de start van het schaatsseizoen is er in deze combinatie gewerkt en getraind. Voor het schaatsen in Den Haag en Leiden op zaterdag zal er niets veranderen. Dit kunnen we gewoon lekker blijven doen zoals het voor onze vereniging vertrouwd is. De verdere inbedding in de organisatie van het district zal de komende tijd geleidelijk worden gedaan. Wel kunnen er nu al extra uren worden geschaatst in Leiden en doen we mee met de verschillende wedstrijden van het district. En wat betreft de doorgroei. Sinds begin dit jaar hebben we al twee leden die in de districtsselectie meedoen: Swen Kleijbeuker en Jade Holborough-Kerkvliet. Van hen zullen we zeker nog meer horen.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen- of opmerkingen hebben spreek dan één van de bestuursleden aan op de schaatsbaan of via de contactgegevens op onze contact-pagina.

Riëtte Smorenburg.

Voorzitter STC de Rijnstreek