post

Schaatskamp 2016 – Het zit er weer op

Schaatskamp2016Afgelopen weekeinde gingen maar liefst 51 kinderen en 14 begeleiders op weg naar Friesland voor het jaarlijkse schaatskamp. 

Voor de negende keer alweer werd dit trainingskamp georganiseerd. In de eerste jaren werd het kamp in Oosterzee georganiseerd maar toen de groep begon uit te breiden werd de locatie te klein en weken we uit naar een nieuwe locatie in Balk. Daar zijn we nu al weer voor de vierde keer met een grote groep een weekeinde aan het sporten geweest. 

20161119 DroogtrainingMoniekEn wauw wat was dit weer een gaaf schaatskamp. Na een kort nachtje slaap en een lekker ontbijtje begonnen we zaterdag met een uurtje yoga en droogtrainen in Sportstad Heerenveen. Aan Yoga was niks ontspannends aan maar hard werken om ons lichaam in allerlei hoeken te vouwen en te letten op je ademhaling. De droogtraining werd gegeven door Moniek Klijnstra. Moniek is langebaan schaatser en inline skater. In beide disciplines is Moniek een sprintster en met inline skaten Nederlands kampioene op de 100 meter. De jongste jeugd begon met Yoga, de oudere jeugd met droogtrainen. Na een uurtje werden de rollen omgekeerd.

Het eerste u20161119 Yogaurtje yoga zorgde er wel voor dat de sporters zich heel bewust werden van het lichaam en wat het nou precies doet bij een beweging. Het had als bijkomend voordeel dat ze lekker opgewarmd waren voor een uurtje droogtrainen. Nadat de rollen werden omgedraaid gingen de jongeren zich warm gedraaid bezig houden met de droogtraining en de ouderen konden opgewarmd met de yoga aan de slag.

 Na deze twee uurtjes gingen we eindelijk naar het mooie nieuwe Thialf. En wauw wat is het nieuwe Thialf gaaf! Het is net of je een buitenlandse schaatshal instapt.

20161119 Eerste ijstrainingDe trainingen volgens Wendy: De trainingen waren echt genieten, wat zo ontzettend tof dat ik 8 lieve toppers heb mogen trainen die knetterhard hun best deden. We hebben veel kunnen doen en een mooie basis gelegd om de rest van het seizoen op verder te gaan. Sommige schaatsers deden me zelfs verbazen, ineens liep Isa een bocht door, waren er meerdere die het begin van de valbeweging onder de knie kregen, en reden er en paar gasten en dames ontzettend hard en werden er zelfs rondjes 28 aangetikt. Echt wauw gewoon! Ook hebben er een paar helaas ontdekt dat het ijs niet zacht is… Behalve softijs en schepijs toch Joëlle. Dus naast het harde trainen hebben we ook erg veel gelachen.

20161119 PannekoekenNa de trainingen terug naar het kamphuis in Balk. Aldaar konden de sporters nog even relaxen terwijl de keukenbrigade: Miranda, Rob en Joelle even een paar honderd pannekoeken gingen bakken. Een ieder had vooraf op kunnen geven welke zij het lekkerst vonden, naturel, kaas, spek of kaas en spek. Dus voor iedereen was er wat! Voorafgegaan door een lekkere kop soep en vla na werden de buikjes gevuld.

Op de rondvraag wat de kids nou het leukste van het kamp vonden werd ook heel hard het eten geroepen. Dus ja applaus voor onze kookstaf wauw wat hebben jullie heerlijke pannenkoeken gebakken.

20161119 ChocoladelettersNa het avondeten waren er nog een aantal activiteiten. Allereerst werden alle schaatsers getrakteerd door onze eigen Cor Doornekamp. Cor had een doos met chocoladeletters (allemaal STC) meegestuurd. Denise en Emma, die tijdens het kamp jarig waren mochten het gedicht voordragen en de letters uitdelen. Pieter en Miranda hadden het mutsje op mutsje af spel georganiseerd waarmee uiteindelijk vijf winnaars konden worden uitgeroepen die een klein kado mochten uitzoeken. Een racemuts, schaatshoezen of foute beschermers!

20161119 Denise  Omdat de dames jarig waren was er voor Denise en Emma aanvullend een tweetal enorme taarten met foto die ze mochten uitdelen aan alle vijfenzestig gegadigden! En toen was het tijd voor een film, lekker aan de bar hangen, chillen, relaxen en chips en snacks. De film Ice age 5 was dan ook helemaal geslaagd. Samen met de popcorn voor de kinderen.                 
 20161119 Emma

20161120 Ochtendtraining Op zondagmorgen was het alweer vroeg uit de veren. We moesten om negen uur vertrekken om op tijd op de ijsbaan te zijn. Daar hadden we van 09:45 uur tot 10:45 uur de exclusieve beschikking over de 333 meter baan. Dat was echt super want nu konden er heel goed oefeningen worden gedaan die je normaal niet op de ijsbaan op een publieksuur kan doen. Een beetje lastig was wel dat ze het aan de kassa niet wisten waardoor Bart zich als politieagent moest opstellen en nietsvermoedende ouders met kinderen moest wegsturen.

20161120 Ochtendtraining 2Gelukkig had iedereen er wel begrip voor dus dat liep uiteindelijk prima. Na de ochtendtraining nog even uitrijden en dan weer snel naar Balk terug om te lunchen en op te ruimen. In recordtijd heeft iedereen zijn steentje bijgedragen om het kamphuis weer op orde te krijgen. In een half uur waren we helemaal klaar en konden we terug naar de baan. Nog een (korte) training, lekker uitrijden en dan terug naar Alphen.

20161120 SnackarIn Alphen stond de limonade en koffie al klaar en was de snackcar van Marie al vrijwel meteen klaar voor het avondeten. Frites met een broodje en snack. Dat ging ook helemaal soepel en was lekker. Een en ander was zo georganiseerd dat de kinderen scherp om zeven uur konden worden opgehaald of….. voor een aantal om snel naar de ijsbaan in Den Haag te vertrekken voor een wedstrijd in de baancompetitie. Met wisselend succes zoals in het wedstrijdverslag van Wout te lezen staat.

Er zijn honderden foto’s gemaakt tijdens het schaatskamp. Hopelijk staat iedereen er een keertje bij maar dat is wel te verwachten. De foto’s zijn via de website in te zien. Speciale dank ook aan Eline Hooghiemstra en dus aan Fotografie Eline. Zij is speciaal naar Heerenveen gekomen voor het maken van foto’s en natuurlijk ook voor de training met Moniek Klijnstra.

 Wendy: ‘En naast het eten, de film, de avonden en de gezelligheid ’s avonds vonden mijn pupillen gelukkig ook de trainingen erg leuk haha. Ik heb in ieder geval super genoten en wil iedereen daarvoor bedanken.’
Op naar volgend jaar of zoals Timo het zei: ‘ Ik heb nu al zin over 361 dagen want dan gaan we weer.’

 

20161119 Famke 

Famke Hoogenboom zegt:
Hallo iedereen,

Ik ben Famke Hogenboom van VIJK, ik ben mee geweest op kamp naar Balk, in Friesland, we hebben daar verschillende spellen gedaan. Zaterdag hebben we een Yoga-les gevolgd en daarna hebben we een droogtraining van Moniek Klijnstra gehad. Beide hebben we een uur gehad, daarna moesten we omkleden en gingen we naar Thialf. Daar kreeg ik 2 uur training van Cathrien en Dennis, ik vond de trainingen erg leuk en leerzaam! Zondag zijn we na het ontbijt naar Thialf gegaan om weer 2 uur training te krijgen, vervolgens gingen we terug naar Balk waar we lekker konden lunchen om vervolgens de laatste spullen te pakken en weer naar Thialf te gaan. Nu kregen we eerst nog even training en daarna mochten we vrij schaatsen. Toen we eind van de dag weer bij Avanti aangekomen waren stond daar een heuze frietkraam zodat iedereen heerlijk patat kon eten!!

Het was een heel leuk, leerzaam maar vooral een gezellig weekend!!!

 20161120 Luuc

Luuc Kastelijn: Gezellig kamp. Gaaf om in Thialf te schaatsen, het ijs schaatst heerlijk. Overstappen gaat beter. Volgend jaar weer!

 20161119 Sanne

Sanne Kastelijn: Leuk. Gaaf om in Thialf te schaatsen! Gezellig om met elkaar ice age 5 te kijken.

 20161119 Meike

20161119 Tim

Meike en Tim van IJperen: Met onze tassen vol gepakt met schaatsspullen en lekkers zijn we vrijdag vertrokken voor een super leuk trainingskamp. Veel leuke dingen gedaan, zoals yoga, een zware droogtraining en toen….
Eindelijk naar het nieuwe Thialf. Veel getraind en bijgeleerd ook was er ’s avonds tijd voor lol. Er was taart, chocoladeletters van Cor,  petje op, petje af en chillen met elkaar. Wij willen iedereen bedanken voor het toffe weekend.

Groetjes Tim en Meike

 

 20161120 Jessey Jessey Hoogenboom van Woubrugge: Schaatskamp was super leuk en gezellig. Goed georganiseerd en een fijne sfeer tussen deelnemers en leiders. Je leert andere beter kennen. Volgend jaar weer!
20161120 Tygo

Tygo Kompier: Ik keek er er al weken naar uit. Het rijden duurt best lang, maar we hadden gelijk veel lol in de auto. Het yoga was best zwaar, dat had ik niet verwacht. De training van Jan was erg leuk en Thialf was echt super mooi geworden. De pannenkoeken  waren ook erg lekker. Het was echt een top weekend. Ik ga graag weer mee volgend jaar.

 

20161120 Mirthe Mirthe Paul: Elk jaar is het kamp weer leuker dan het jaar ervoor, dit keer was Thialf helemaal gerenoveerd. Het is echt heel erg mooi geworden! Zaterdagmiddag na onze training zagen we een shorttrack training van Sjinkie Knegt, Jorien ter Mors, Suzanne Schulting en nog veel meer toppers, dit was heel gaaf om te zien en we waren met z’n allen aan het kijken. Zondag ochtend hadden we de hele binnenbaan voor ons zelf en daar heeft iedereen veel van geleerd. Tijdens de trainingen werden er veel  foto’s gemaakt die super mooi geworden zijn!  Er waren ook 2 jarigen op kamp wat het kamp natuurlijk super gezellig maakte. Kortom een topweekend!!
20161119 Stan Stan Blaauw: Ik heb het afgelopen weekend op schaatskamp veel geleerd. Er was een super leuke en gezellige sfeer tussen de trainingen en tijdens de trainingen was er op de juiste momenten gezelligheid en aandacht voor de oefeningen. Ook was er weer (net als de 2 vorige jaren dat ik er bij was) een goede en gezellige groep kinderen en een hele leuke groep trainers mee.
 20161120 Timo Timo Valentijn: 

Ik vond het schaatskamp heel erg leuk, omdat we veel gingen schaatsen. Wat ik ook leuk vond was de droogtraining. Het eten was ook wel lekker, soep met pannenkoeken.

 

Het schaatsen in het Thialf was zooo cool, ik wil volgend jaar echt weer naar schaatskamp. De yoga was best pijnlijk en zwaar. We hebben chocolademelk gekregen van Wendy, omdat wij de jongsten waren van het schaatskamp en we hebben wel alle opdrachten gedaan. Maar ik hou niet van chocolademelk dus ik kreeg een colaatje. Het was echt heel erg gaaf, dat schaatskamp.

 

Groetjes,
Timo

 Hopelijk heeft iedereen zo genoten. Uit betrouwbare bron weet ik dat de leiding het zeker ook naar de zin heeft gehad! Dus zo alles bij elkaar….. op naar het tiende jeugdkamp in 2017!