post

Tweede editie van de Blokland bokaal

20161022 Blokland schaatswedstrijdDe tweede ediitie van de Blokland schaatswedstrijd werd afgelopen zaterdag 22 oktober gereden in Leiden. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Vereniging IJssport Koudekerk maar kende ook de nodige Rijnstrekers op het podium.

Aan deze wedstrijd mochten pupillen meedoen die in Leiden schaatsen en, omdat er nog een beetje ruimte was mochten ook C-Junioren mee doen aan de wedstrijd. Uiteindelijk deden er 66 kinderen mee van vijf verschillende verenigingen. Naast de al eerder genoemde vereniging uit Koudekerk en natuurlijk leden van onze eigen club deden ook schaatsers mee van IJssport Vereniging Leiden, Nut en Vermaak uit Leimuiden en STG Ter Aar. 

De wedstrijden die we hier rijden worden individueel en op tijd gereden. Dat betekent voor kinderen die al eerder hebben gereden dat ze naast een podiumplek bemachtigen ook gewoon kunnen strijden om een eigen tijd neer te zetten of een PR te verbeteren. Dat betekende voor onze eigen rijders twee keer een eerste plaats, één keer een tweede plaats en twee keer ee derde plaats. 

Sem Spruit werd eerste bij de mini’s jongens en Floortje de Leeuw werd derde bij de meisjes, Bij de welpen jongens werd Junior knap derde. Hij moest de eerste twee plekken in deze categorie afstaan aan jongens die tweedejaars waren in dezelfde categorie.  June de Blois werd eerste bij de pupillen meisjes terwijl Jarno Huls in dezelfde categorie tweede werd. Al met al zijn we behoorlijk tevreden met het resultaat. We hebben weliswaar de bokaal voor de beste vereniging aan VIJK af moeten staan. We zijn wel terecht tweede geworden! 

We zijn onze sponsor Blokland BV uit Ter Aar bijzonder dankbaar dat we nu al voor de tweede keer deze wedstrijd hebben kunnen organiseren en hopen natuurlijk dat we ook de komende jaren een dergelijke wedstrijd kunnen doen.  In ieder geval worden de komende periode meerdere wedstrijden aangeboden. 5 november is er weer een wedstrijd en 10 december alweer de derde. We hopen dat er veel kinderen mee zullen gaan doen!