post

Schaatshelm verplicht in Leiden

Helm

Vorig jaar hadden we al aangekondigd dat we de schaatshelm gingen introduceren. Vanuit de verschillende verenigingen en de KNSB is de laatste jaren steeds meer de nadruk komen te liggen op veiligheid. Bij onze vereniging zijn eigenlijk in alle jaren relatief weinig ongelukken gebeurd. Dat willen we natuurlijk ook zo houden. Vandaar dat ook wij hebben besloten om met de jongste jeugd in Leiden verplicht met een helm te schaatsen dit seizoen.

 Dat betekent overigens niet dat een helm op de andere uren overbodig is. Ook daar is een helm geen overbodige luxe. Wel is het zo dat de schaatsers in Den Haag meer ervaring hebben en er minder valpartijen zijn.

 Dankzij een bijdrage van het Rabobank Rijnstreekfonds hebben we vorig jaar voor alle kinderen een helm kunnen aanschaffen. Daarmee konden we voorkomen dat leden een dure helm moesten aanschaffen. Omdat de helm halverwege het seizoen werd geleverd hebben we daaraan toen geen extra kosten verbonden. Om echter de helm te kunnen financieren en tzt te vervangen vragen we aan de leden die een Rijnstreek helm hebben een huur van 10 euro per seizoen (winter plus zomer). Het voordeel voor de leden is dat een helm aanschaffen niet nodig is, als de helm te klein is kan worden vervangen en als de helm daadwerkelijk gebruikt wordt om een valpartij op te vangen eveneens kan worden vervangen.

 De schaatshelmen zijn dicht en daarmee voldoen ze aan de eisen die een schaatshelm kent. Immers bij een ‘open’ helm, zoals een fietshelm kan nog wel een schaats het hoofd raken.

 Als we 1 oktober het ijs op stappen is iedere deelnemer in Leiden en dus ook de trainers verplicht een helm te dragen. Als je nog geen helm hebt en er een van ons wilt huren dan betaal je een borg van 25 euro en de huur van 10 euro. Je kan het ons laten weten als je een helm wilt hebben op 1 oktober. Wij nemen dan een helm mee.