post

Leuke workshop bij Bouwcenter Goedhart

Schaatsplanken makenAfgelopen vrijdag, 3 juni, werd er door leden van De Rijnstreek en Vereniging IJssport Koudekerk de workshop schaatsplanken maken goed bezocht.

Dankzij onze sponsor, Bouwcenter Goedhart, konden we tegen een lage prijs een schaatsplank maken. Doordat we maar liefst 25 planken moesten maken kan je immers de betonplex platen delen met elkaar. Maar liefst 21 planken waren er voor de deelnemers. Vijf werden er voor de vereniging gemaakt.

Nadat we een broodje van Bouwcenter Goedhart konden nuttigen togen de deelnemers aan het werk. In de grote hal stonden een vijftal ‘stations’ opgesteld zodat we aan vijf planken gelijktijdig konden werken. Maar niet eerder dan we het instructiefilmpje van Erben Wennemars konden bekijken. Daarin werd kort en bondig uitgelegd hoe de schaatsplank gemaakt moest worden. Aanvullend daarop werd door Pieter Kalshoven van Bouwcenter Goedhart nog extra aandacht gegeven aan een stukje veiligheid, zowel bij de fabricage als het gebruik.

Handige vaders en moeders en zeer gedreven pupillen en junioren zaagden de planken en de balkjes. Gaten werden efficient geboord en alles werd ook netjes geschuurd. Onder de planken werd ook nog eens rubber geplakt zodat de planken niet zelf kunnen schuiven.

Het resultaat mocht er dan ook zijn. Zoals aangegeven zijn er 25 planken gemaakt, waarvan vier voor de vereniging. Voor deelnemers zonder vervoer worden de planken netjes thuisbezorgd.

We kunnen de komende zomer dus gewoon lekker door met schaatsen zodat we allemaal goed getraind aan het winterseizoen kunnen starten. Maar eerst cockpit spray of was en geitenharen wollen sokken kopen in maat 50 of zo, voor het betere glijwerk!