post

Voorzitter gaat er even voor zitten

Riette Smorenburg

Een goede oude gewoonte in ere herstellen.

Daar waar we vroeger in het clubblad een stukje van de voorzitter tegen kwamen is dat met de komst van de website en de nieuwsbrief achterwege gebleven. zo gaat dat, maar waarom niet eigenlijk? Dus ben ik er even voor gaan zitten. Met enige regelmaat zal ik wat van me laten horen in de nieuwsbrief. En met een mooier onderwerp als waar we nu naar toewerken en gaan vieren kan ik niet beginnen. Het 60 jarig bestaan van onze vereniging STC de Rijnstreek.

Zoals iedereen wellicht op de site al eens gelezen heeft is de club opgericht op 6 juli 1956 en is deze voortgekomen uit de ijsclubs uit Alphen aan den Rijn en een afvaardiging van de Molenbrugse ijsclub “De Toekomst” te Bodegraven. In 1962 sloot de vereniging zich aan bij de N.V.B.H.S. de Nederlandse Vereniging tot Bevordering van het Hardrijden op de Schaats. Vijf jaar later sloten we ons onder de naam STC De Rijnstreek aan bij de KNSB.

Het zal ongeveer 40 jaar geleden zijn dat we ons ook aansloten bij de OMNI vereniging Avanti. En ook nu zijn er weer nieuwe samenwerkingsvormen in ontwikkeling. Altijd om de leden zoveel mogelijk kansen te bieden zich te ontwikkelen in hun sport. Of de sport op een uitdagende recreatieve manier te beleven. Altijd heeft plezier hoog in het vaandel gestaan. Dat is de basis.

Leden kwamen en gingen zoals dat gaat. Met wachtlijsten voor de kinderen tot, er kunnen er wel meer bij. Van een paar jeugdleden tot een fantastische groep die sinds zo’n 10 jaar in Den Haag trainen. En ook bij de senioren die 20 jaar geleden nog bijna allemaal in Amsterdam trainden heb je enige schommeling. Waar vroeger in de zomer ook werd getraind aan het strand. trekken we nu de skeelers aan of stappen we op de fiets.

Wat altijd is gebleven is het enthousiasme voor de vereniging en de sport. Het heeft dan ook tot een groot aantal zeer trouwe leden geleid. Waarvan vele ooit of nog steeds hun steentje hebben bijgedragen, de club te laten bloeien en voortbestaan. Zonder hen geen verleden en zonder jullie geen toekomst. Dit moet gevierd worden !!!!! En zoals je weet gaat dat 18 juni gebeuren. FEEST.

Laten we er met z’n allen een mooie dag van gaan maken. Er is een leuk programma gemaakt dus voor ieder wat wils. Geef je op! https://docs.google.com/forms/d/1TpyJfTX3bAdrD3C0XgMnYUuyfUfjE9xK37YqagA7FLo/viewform?usp=send_form

Spreek met elkaar af om te gaan. Ik hoop op een groot feest dat we met zijn allen zullen vieren.

Helaas hebben we niet meer alle adressen van oud-leden. Toch zou het fantastisch zijn als we hen kunnen uitnodigen. Dus graaf in je geheugen en ken je mensen die ooit lid geweest zijn. Geef deze namen door met het liefst telefoonnr. adres, emailadres.

Voor iedereen GEFELICITEERD met jullie club. Tot 18 juni.

Riëtte Smorenburg
Voorzitter STC de Rijnstreek