post

Podiumplekken voor onze skaters en een valpartij!

JSC20160522

Vrijdag jongstleden vond op onze eigen baan een wedstrijd plaats in de Jan van der Hoorn competitie. Maar liefst zestien bij ons trainende pupillen deden mee aan deze leuke en laagdrempelige wedstrijd.

Vrijdag zou het mooi weer worden, volgens de metereologen, de ochtend bood echter nog een vrij trieste aanblik. Gelukkig werd het in de loop van de ochtend verder droog en ook in de middag was er geen regen meer. Een mooie droge baan dus waarop prima gereden kon worden. Ook de temperatuur bleek langzaam maar zeker omhoog te kruipen naar bijna 20 graden. De wind was nog wel aardig in beeld maar dat mocht de pret niet drukken. De wedstrijd kon dus om zeven uur van start gaan.

De Alphense afvaardiging was sowieso mooi. Niet alleen van onze eigen vereniging waren er veel deelnemers, ook vanuit Koudekerk aan den Rijn en ook vanuit Boskoop kwamen een aantal rijders eens een keer een wedstrijd rijden. 

Alle deelnemers begonnen de wedstrijden met twee keer een sprint over 100 meter. Voor de jongste pupillen stond daarna een slalom op het programma gevolgd door een inline wedstrijd over één ronde van 1000 meter. De oudere pupillen en junioren reden twee inline wedstrijden over één ronde van 1000 meter.

Podiumplekken waren er voor Maxime Takken, Timo Valentijn, Sem Spruit, Tygo Kompier, June de Blois, Joes van Deursen, Mirthe Paul en Denise Slappendel. Junior de Blois viel buiten de prijzen omdat hij er voor koos de slalom over te slaan en in een hogere categorie een extra inline rit te rijden. Hier werd hij overigens mooi derde maar dat maakte dat hij in zijn eigen categorie geen punten scoorde.

Lieke GipsHelaas was er ook een valpartij. Lieke reed een prachtige rit maar vond aan de finish een concurrent die was gevallen. Zij kon niet meer uitwijken en viel over haar heen. Het gevolg, zo bleek, was dat haar spaakbeen een twijgbreuk opliep waardoor zij nu helaas voor ons en haar een aantal weken niet mee kan doen. We hebben voor Lieke een kaart gemaakt met de namen van de trainers en pupillen die bij ons meedoen en een lekkere appeltaart gebracht.

Voor sommigen was het nog niet genoeg op vrijdagavond. Op zondagmorgen werd door Junior, Sem en Joes op een natte baan in Lisserbroek een wedstrijd gereden. Ook broer Daan Spruit was van de partij. Junior wist hierbij wederom de eerste plaats te bereiken, Sem klom ook het podium op, op een derde plaats. Ook Daan wist in de eigen categorie de eerste plaats te behalen. Daan en Junior staan daarmee ook in het klassement op de eerste plaats terwijl Sem een tweede plaats heeft bereikt in het klassement.

De uitslag van de Jan van der Hoorn wedstrijd vind je hier: http://www.janvanderhoorn.nl/j-v-d-hoorn-jeugd-inline-skate-competitie/uitslagen/uitslag-alphen-20-05-2016/

De uitslag van de Jeugdskeelercup staat hier: http://www.knsbgewestzh.nl/inline-skaten/uitslagen/