post

Junior en Daan 1e, Sem 3e bij de Jeugdskeelercup

JeugdSkeelercupLeiderdorp

Terwijl een aantal Rijnstrekers een rondje in de polder fietsten maakte Junior de Blois en de broers Daan en Sem Spruit zich op voor de eerste jeugdskeelercupwedstrijd.

De eerste wedstrijd in deze competitie werd zondagmorgen 8 mei gereden in Leiderdorp. Een baan die we goed kennen vanuit trainingen en vanuit het jaarlijkste trainingskamp. Sem en Junior komen uit als pupillen 3 heren en komen daar ook vaak Stan de Graaf tegen.

De heren moesten drie afstanden rijden, een 100 meter sprint (individueel), 500 meter serie (dus tegen elkaar) en een marathon over drie ronden. Junior was overtuigend door drie keer de eerste plaats te pakken, Sem spruit maakte het spannender met een vierde plaats op de 100 meter, een derde plaats op de 500 meter en een tweede plaats op de marathon. Al met al voor hem goed voor een derde plaats overall. Stan de Graaf uit Koudekerk pakte de tweede plaats door de tweede plaats te rijden op zowel de 100 als de 500 meter en een mooie derde plaats op de marathon.

JeugdSkeelercupLeiderdorp2Ook Daan Spruit reed deze wedstrijd weer mee. Hij moest ook een 100 meter sprint, een 1000 meter serie en een marathon over 15 ronden. Daan was net zo overtuigend als Junior en pakte drie keer winst ten kosten van Stan Springer en Danny Verdel.

Komende vrijdag is er weer een wedstrijd, dit keer in de Jan van der Hoorn competitie. Deze wedstrijd wordt in Kudelstaart gereden en we hopen dat er veel kinderen mee kunnen doen. Als je mee kan en wilt doen kan je dat even laten weten via info@stcderijnstreek.nl, of gewoon door te komen!