post

Daan en Junior Zuid-Hollands kampioenen 2016

20160529 ZHK KadettenZondag jl werd in Puttershoek het Zuid-Hollands kampioenschap inline skaten verreden. Daan Spruit, Junior de Blois en Sem Spruit namen hieraan namens onze vereniging deel en bereikten alledrie het podium.

De wedstrijd wordt jaarlijks door de KNSB en de jeugdskeelercup organisatie georganiseerd op steeds wisselende banen in Zuid-Holland. Dit jaar was dat de baan in Puttershoek. Iedereen mag deelnemen aan deze wedstrijd als ze zich vooe deze of alle wedstrijden van de jeugdskeelercup inschrijven.

Daan Spruit, vorig jaar nog tweede (direct achter teamgenoot van de districtsselectie Matthijs Jansen), wist dit jaar de eerste plaats bij de kadetten te behalen door alle drie de wedstrijden te winnen. De individuele tijdrit over 400 meter, de inline wedstrijd over 500 meter en de puntenkoers sloot hij af met de snelste tijden waardoor er geen enkele discussie kon ontstaan over zijn prachtige en verdiende eerste plaats.

20160529 ZHK PupillenJunior de Blois ondervond in eerste instantie meer tegenstand. De tijdrit over 400 meter sloot hij af als tweede. De inline wedstrijd over 500 meter en de puntenkoers wist hij echter beide te winnen waardoor ook hij een verdiende eerste plaats verkreeg.

Sem Spruit, de jongere broer van Daan, pupil 3 en daarmee in dezelfde categorie als Junior de Blois, sloot alle drie de wedstrijden af met een derde plaats. Junior en Sem mochten daardoor gezamenlijk het podium betreden.

We zijn daarmee meteen twee nieuwe kampioenen rijker en daar zijn we dan ook behoorlijk trots op.

De competities inline skaten gaan nog gewoon door, ook na de zomervakantie, ook daar hopen we natuurlijk nog in de prijzen te vallen. In september is dan ook nog het Alphens kampioenschap waarvoor alle rijders er verenigingen uit Alphen aan den Rijn zijn uitgenodigd.