post

Alphense schaatsvereniging heeft twee nieuwe gediplomeerde trainers!

Cock

CK2016 Wendy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Alphense schaatsvereniging is bijzonder trots op haar trainers, Cock Doornekamp en Wendy Breedijk, die beide geslaagd zijn voor de opleiding Schaatstrainer Niveau 3. Beide trainers hebben dit jaar de opleiding in een versnelde vorm gedaan. Een behoorlijke opgave die veel van hun vrije tijd vroeg. Naast de trainingen die zij gaven moesten zij tijdens het schaatsseizoen vrijwel iedere zaterdag naar de opleiding. De opleiding werd in minder dan de helft van de doorlooptijd gedaan terwijl de opleidingsuren en opdrachten gelijk bleven.

Het is dan ook een prachtige prestatie van beide trainers dat zij deze opleiding met een diploma op zak mogen afsluiten. De vereniging is daarmee in één klap twee trainers van dit kaliber rijker. Naast het feit dat we nu twee gediplomeerde trainers extra hebben kunnen zij nu ook de andere trainers begeleiden in opleiding en training.

De vereniging investeert stevig in opleiding van trainers en dat werpt vruchten af. Het niveau van de schaatsers van de vereniging is in de breedte de afgelopen jaren enorm gestegen en verschillende schaatsers zijn gevraagd voor diverse selecties. Ook het enthousiasme van de schaatsers gaat steeds verder omhoog.

De vers gediplomeerde trainers kunnen nu genieten van een relatieve rustperiode in de zomer. Relatief omdat er ook in de zomer stevig getraind wordt door de schaatsers. Het is een behoorlijke verademing dat we nu de diploma’s op zak hebben zegt Cock Doornekamp, ik besef me nu weer hoe het was om in spanning te wachten op de uitslag van een examen! Hij wenst alle examenkandidaten van de vereniging dan ook alle succes toe tijdens de eindexamens!