post

Districtskampioenschappen Aar en Amstel succes voor De Rijnstreek

066 District Leiden  20160319 Small

Zaterdagavond 19 maart 2016 werd door de verenigingen  binnen ons district Aar en Amstel het districtskampioenschap gereden. STC De Rijnstreek deed het met alle schaatsers erg goed.

De districtskampioenschappen in Leiden worden altijd gereden met de pupillen F tot en met de pupillen C, de A en B pupillen rijden normaliter hun districtswedstrijden in Haarlem. Dit kon helaas dit jaar niet doorgaan wegens gebrek aan ijs(tijd). 

Voor de pupillen F kwamen Martin Huls, Sem Spruit, Nick Groen en Luuk Rodenburg uit.
Allen wisten zich rechtstreeks voor de halve finale te plaatsen door als eerste of tweede over de finishlijn te komen. Sem wist de halve finale te winnen, Nick Groen werd tweede waardoor beiden de finale mochten rijden. Luuk en Martin waren minder gelukkig door beiden als vierde over de streep te komen. De finale werd door de vier snelste rijders gereden. Sem Spruit werd hierbij eerste en dus districtskampioen. Nick moest helaas de andere rijders voor laten gaan.

123 District Leiden  20160319 SmallBij de pupillen E – meisjes werd onze club vertegenwoordigd door Julia Saad, Fabienne van der Hurk en Lieke van Ooij. Alleen voor de meisjes die als eerste over de streep kwamen was er een directe plaatsing voor de finale. Onze dames behoorden niet tot deze groep en moesten een herkansing rijden. Helaas werden de dames hierbij uitgeschakeld waardoor voor hen er geen podiumplaatsen waren.

131 District Leiden  20160319 SmallBij de heren in dezelfde categorie werd de eer hooggehouden door Aiden Verhoeve, Bart de Jong, Junior de Blois en Noah van der Laan. Hier konden de twee snelste rijders zich plaatsen voor de finale. Dat lukte voor Aiden en Junior. Noah en Bart moesten eerst nog een herkansing rijden. Het lukte Noah en Bart niet om zich alsnog te plaatsen waardoor de finale werd gereden met Junior en Aiden. Junior wist zich in de finale te handhaven op de eerste plaats en ook hij werd districtskampioen. Aiden werd helaas uitgeschakeld.

Bij de pupillen D – meisjes mochten Anna Segers, Sarah Schoonen en Sanne Kleijbeuker rijden. Er werden drie wedstrijden gereden waarbij steeds de snelste dame zich direct voor de finale plaatste. Het lukte Sanne en Sarah. Anna moest zich nog bewijzen in de herkansing. Het sterke deelnemersveld liet haar echter niet toe de wedstrijd te winnen waardoor in de finale alleen Sarah en Sanne konden rijden. In de finale lag Sanne nog in de eerste ronde op kop en stevende zij af op een podiumplaats. In de op laatste bocht van deze eerste ronde viel zij echter en was het niet meer mogelijk de andere snelle dames in te halen.

Bij de heren van deze categorie moest Joep van ‘t Klooster als enige van onze vereniging rijden. Het lukte Joep helaas niet, hij werd in de eerste en enige serie uitgeschakeld.

178 District Leiden  20160319 smallDe pupillen C rijden individueel en op tijd. Voor onze vereniging verschenen vier rijders aan de start: June de Blois en Tessa Kremer bij de dames. Sven Duineveld en Lars Groen bij de heren. In de eerste wedstrijd wordt over één ronde de tijd gemeten. Na enige rust moet er nog eens gereden worden over twee ronden. Door deze situatie is het voor de rijders niet mogelijk om te beoordelen op welke plaats ze eindigen. Bij de prijsuitreiking was het voor June en Tessa dan ook een grote verassing dat zij op de eerste en derde plaats waren geeindigd. Voor de heren was er helaas geen podiumplaats.

Met drie eerste plaatsen en één derde plaats was het voor de Rijnstreek een succesvol kampioenschap. We kijken met trots terug op de wedstrijden van alle rijders en zijn erg blij dat zij onze vereniging met zoveel inzet hebben verdedigd.

De foto’s van de wedstrijden werde gemaakt door Hanneke Mennens