post

Zomerseizoen staat weer op de agenda

Skeeleren - STC De Rijnstreek 2014 - klein

Nog amper bekomen van (bijna) natuurijs, de weissensee en de NK’s of we beginnen alweer over het zomerseizoen. Trainers en bestuur zijn al aan het nadenken over de invulling dit jaar. Een ding is duidelijk, we gaan weer droogtrainen, inline skaten en fietsen. En over het inline skaten kunnen we nog wel het een en ander kwijt. 

 

Training op woensdag en zaterdag voor de jongste jeugd.

Net als vorig jaar gaan we op deze beide dagen trainen. Op de woensdag beginnen we nu echter een uurtje vroeger. We starten met hen om 18:00 uur en eindigen om 19:00 uur. 

De zaterdagmiddag doen we net als vorig jaar, we starten de training om 16:00 uur en eindigen om 17:00 uur. We hopen natuurlijk dat er net zo veel kinderen als vorig jaar komen maar mischien nog net wel een beetje erbij?! 

Inline Skate wedstrijden

 Vorig jaar hadden we weer een paar nieuwe leden die meededen aan de verschillende wedstrijden die in de regio worden georganiseerd. Ontzettend leuk natuurlijk. De wedstrijden zijn heel laagdrempelig en dus echt voor iedereen leuk. De Jan van der Hoorn inline skatecompetitie wordt zoals vanouds op de vrijdagavonden georganiseerd. Op 20 mei komen ze ook in Alphen aan den Rijn op onze eigen baan! De Jeugdskeelercup is grotendeels naar de zondag verhuisd. De ochtend voor de jongste jeugd en de middag voor de wat oudere jeugd. De wedstrijden worden in de regio georganiseerd en waar mogelijk wordt er gezamenlijk naar de wedstrijden gereden. Wij hopen in ieder geval dat veel kinderen mee gaan doen met de wedstrijden. Net als bij het schaatsen gaat het niet om de winst, hoewel die natuurlijk altijd mooi meegenomen is, maar om je eigen tijden en de verbeteringen die je kan laten zien! Doe dus vooral mee omdat je zelf steeds een tikje harder wilt gaan rijden!

 Op onze eigen website staan alle wedstrijden voor het komend seizoen al genoteerd. Voor de zekerheid hebben we ons eigen inline skatekampioenschap er ook vast ingezet. op 17 september mogen alle (jeugd)leden van bij de KNSB aangesloten verenigingen in Alphen aan den Rijn meedoen met deze wedstrijd. Dat betekent dus in ieder geval al onze eigen jeugdleden, die van Koudekerk aan den Rijn en Boskoop. Vorig jaar was de eerste editie een succes, laten we er allemaal ook dit jaar weer een succes van maken.

Wil je meer weten over de inline skate trainingen en de wedstrijden, neem dan even contact op met Bart de Vries via  info@stcderijnstreek.nl 

Hou de nieuwsbrief in ieder geval in de gaten voor meer informatie over de zomertrainingen!