post

STC De Rijnstreek introduceert de schaatshelm in Leiden

Schaatshelm2

Zoals al eerder aangekondigd zal vanaf het seizoen 2016-2017 de schaatshelm verplicht zijn bij het jeugdschaatsen in Leiden. Om onze leden echter niet onnodig op hoge kosten te jagen is er een projectvoorstel gedaan bij de Rabobank Groene Hart Noord om deze helmen voor te financieren. Dat is gelukt en we zijn dus bijzonder blij dat we onze leden de schaatshelm tegen een redelijke vergoeding kunnen laten gebruiken.

De schaatshelm is direct na goedkeuring van het projectvoorstel besteld bij Jan van der Hoorn in Ter Aar. Daar zijn de helmen deze week binnengekomen. De helm die nieuw in de winkel 65 euro kost kan door onze jeugdleden voor 10 euro per jaar worden gehuurd. Daarmee kan je de kosten spreiden maar is het ook mogelijk bij een helm die kapot is geraakt door een valpartij (waarvoor deze immers bedoeld is), een te kleine helm of als de pupil stopt weer te vervangen of in te leveren. Ook is het mogelijk om de helm te kopen, in dat geval bedragen de kosten voor de helm 60 euro. Je krijgt dan wel een prachtige Rijnstreek helm. Voor de (hulp)trainers wordt de helm gratis in bruikleen gegeven.

Het seizoen is echter nog kort en voor de laatste schaatslessen wordt de helm gratis verstrekt aan alle jeugdschaatsers. Indien de helm in het zomerseizoen op de skatebaan wordt gebruikt betaal je nog wel 5 euro huur. De helm is dit seizoen nog niet verplicht!

Naast de huur wordt voor een ieder een waarborgsom in rekening gebracht van 25 euro. De waarborgsom is bedoeld om de kosten te kunnen dekken als een helm door onjuist gebruik kapot is geraakt.

Om de helm te verkrijgen is bedacht dat we aanstaande zaterdag de helmen uitreiken in ons clubhuis  Van 12:30 uur tot 14:00 uur kan een helm worden opgehaald. We vragen daarbij om een bruikleenovereenkomst te tekenen en de waarborgsom zo snel mogelijk over te maken.

Wanneer: Zaterdag 30 januari, 12:30 uur tot 14:00 uur
Waar: Amerikalaan 163, Clubhuis Omnivereniging Avanti