post

Schaatshelm Leiden

Schaatshelm

Het zal iedereen in Leiden ongetwijfeld zijn opgevallen, steeds meer jeugdige schaatsers maken gebruik van de schaatshelm. Ook veel verenigingen adviseren de helm of stellen ze inmiddels verplicht.

Ook onze vereniging heeft vanaf vorig seizoen nagedacht over het gebruik en het verplicht stellen van de schaatshelm. Aan het begin van het seizoen zijn we verder gaan nadenken op welke wijze we de helm zouden gaan inzetten, bij welke trainingen, adviseren of verplicht stellen en eventueel financieren. Uit de beraadslagingen door bestuur en trainers hebben we besloten dit jaar alleen nog de helm aan leden in Leiden te adviseren. Vanaf volgend jaar willen we de helm tijdens de trainingen en wedstrijden in Leiden verplicht gaan stellen.

Rabobank - SmallDaarnaast hebben we geprobeerd sponsoring te vinden voor de eerste aanschaf van helmen voor onze vereniging en dat is gelukt. We hebben een voorstel ingediend bij de Rabobank Groene Hart Noord voor een donatie uit het Rabobank Coöperatiefonds. Deze donatie is ons inmiddels toegezegd en daarmee kunnen we helmen aanschaffen voor al onze leden in Leiden en voor de trainers aldaar.

Omdat we niet ieder jaar kunnen rekenen op donaties en omdat de jeugdige leden ook de neiging hebben te groeien hebben we besloten de helmen voor de jeugdige schaatsers beschikbaar te stellen tegen een jaarlijkse vergoeding. De jaarlijkse vergoeding voor de helm zal 10 euro bedragen en de helm blijft gedurende het gehele seizoen (eventueel ook op de skatebaan) in het bezit van de schaatser. Indien een schaatser een grotere helm nodig heeft of stopt met schaatsen wordt dan de helm weer geruild of teruggegeven.

Aangezien een nieuwe helm 65 euro kost mag de schaatser de helm vanzelfsprekend na zes jaar houden. Een helm kan overigens ook gewoon gekocht worden. In dat geval betaalt de schaatser 57,50 euro. De helmen voor trainers worden door de vereniging kosteloos beschikbaar gesteld.

Zoals aangegeven zal de helm pas volgend jaar verplicht gaan worden. In dat geval kan een schaatser natuurlijk ook gewoon zijn of haar eigen helm gebruiken. De helmen van STC De Rijnstreek zullen naar verwachting in januari geleverd gaan worden. Voor de rest van dit seizoen zullen we de helmen nog kosteloos beschikbaar stellen. Wil je de helm echter in de komende zomer ook bij het inline skaten blijven gebruiken dan vragen we daarvoor wel een bijdrage van 5 euro. Iedereen die een helm van de vereniging gaat gebruiken zal verder een bruikleenovereenkomst krijgen.