post

Schaatsclinic voor de Bonifacius

Eerste schaatles Leiden

Afgelopen weekeinde zijn we weer gestart met de schaatslessen in Leiden. Veel kinderen stonden voor het eerst op de smalle ijzers om zelf te ondervinden hoe leuk, maar ook soms hoe lastig schaatsen kan zijn. Gelukkig worden de kinderen daarin goed begeleid in relatief kleine groepen waardoor een ieder veel plezier ondervindt in het leren schaatsen.

We maken als vereniging de laatste jaren een mooie gestage groei door. Toch is er nog plek in Leiden, “dat komt doordat vrij veel kinderen dit jaar zijn doorgestroomd naar de 400 meter baan in Den Haag”, zegt Ton de Kleer bestuurslid technische zaken. In Den Haag rijden nu ongeveer 60 kinderen van de vereniging en dat betekent dat we daardoor meer ruimte hebben gekregen in Leiden. Die ruimte vullen we natuurlijk op met de reguliere aanwas van kinderen die het schaatsen onder de knie willen krijgen maar het betekent ook dat we wat ruimte hebben om gericht kinderen uit te nodigen.

Al eerder is door ons getracht scholen te enthousiasmeren voor een schaatsclinic. Vaak stuit dat echter op logistieke problemen. IJs ligt niet in Alphen aan den Rijn en scholen moeten dan zorgen voor vervoer richting de ijsbaan. Dat is vrij kostbaar of er moet weer een beroep worden gedaan op ouders. Door groepen van scholen gericht uit te nodigen voor een schaatsclinic tijdens de reguliere training van de eigen jeugd kan de Alphense vereniging toch kinderen kennis laten maken met het schaatsen. Dat betekent wel dat de kinderen zelf (met ouders) naar de schaatsbaan moeten komen in Leiden. Daar worden ze, afhankelijk van aantal geïnteresseerden ingedeeld in bestaande groepen of worden speciaal groepen per school ingedeeld.

De eerste proef met deze aanpak wordt gerealiseerd in samenwerking met basischool De Bonifacius. Al eerder werden met deze school diverse skateclinics in Alphen aan den Rijn georganiseerd. Ook deze clinics werden zeer goed ontvangen. Aanstaande zaterdag is de eerste keer dat kinderen van De Bonifacius mee mogen doen met het schaatsen. Indien andere scholen of (ouders van) kinderen geïnteresseerd zijn in een uitnodiging kunnen zij contact opnemen met STC De Rijnstreek via info@stcderijnstreek.nl.