post

Zomerijs in Enschede meer dan de moeite waard

Zomerijs 1

Afgelopen weekeinde is door een kleine groep enthousiaste schaatsers, begeleid en ondersteund door even enthousiaste ouders, genoten van het zomerijs in Enschede.

De afgelopen jaren hebben we veel gebruik gemaakt van het zomerijs in Heerenveen. Omdat Thialf dit jaar echter verbouwd wordt en dus dicht is zijn we uitgeweken naar een andere locatie. Door Cock en Ton is dit jaar een nieuwe aanpak voorgesteld. Niet alleen schaatsen we maar omdat het toch zomer is maken we er een kampeerweekeinde van. En supergoed idee zoals nu is gebleken want alle deelnemers hebben er van genoten. De familie Kleibeuker en de familie van IJperen hebben vervolgens bedacht de caravan op de camping in Enschede te plaatsen, een gouden greep zo is gebleken. Hierdoor was er voor de deelnemers meteen een soort basis waar we op terug konden vallen. De overige deelnemers zetten de tentjes op het veld niet ver van de caravans en met een aantal tafels bij elkaar hadden we ook meteen ruimte voor ontbijt en avondeten.

Zomerijs 2De baan in Enschede bleek helemaal in orde. De hal is voorzien van alle gemakken, netjes en verzorgd sanitair, een goed restaurantje en ook de schaatsenverhuur was open. Daarnaast was er in het midden van de hal ook een enorm springkussen waar op zondag ook nog volop van genoten werd.

Zaterdagmiddag rond de klok van 12 zouden we verzamelen. Een aantal leden was wat vroeger aanwezig waardoor ze in de gelegenheid waren om de topteams te zien trainen en zelfs met enkele toppers op de foto te gaan. Wij betraden daarna het ijs dat er goed verzorgd bij lag en konden lekker trainen. Er werd gedurende een uur licht getraind waarna we ook ruim de rust konden pakken. Daarna weer even het ijs op, nog enkele oefeningen doen en verder vrij schaatsen. Om vier uur was iedereen weer op de camping waar de voorbereiding voor de hamburgers door Dirk van IJperen al was gerealiseerd. Met enkele broodjes binnen is een groepje schaatsers vervolgens weer naar de baan gegaan om daar Swen en Alexander een wedstrijd te zien rijden. Ook weer een prachtig moment voor de verschillende deelnemers en toeschouwers, die kwamen daar namelijk de gebroeders Mulder tegen met wie ze uitgebreid op de foto konden. De wedstrijd was leuk, leerzaam maar zonder PR’s dit keer. Swen moest de 500 meter in de kussens beeindigen nadat hij in de eerste bocht de bocht niet meer kon houden. Wel was het voor Alexander en Swen een prima oefening en was het zeer goed georganiseerd onder KNSB toezicht. Na huiswaarts gekeerd te zijn konden we op de camping nog lekker genieten van een drankje en een hapje waarna we allen onze tentjes en slaapzakken opzochten.

Zomerijs 3

Zondagmorgen was het gelukkig weer prachtig weer. We konden verse broodjes in de campingwinkel halen en daarna heerlijk in het zonnetje genieten van het vaderdagontbijt. Na ontbijt en afwas snel de tentjes ingepakt om weer te vertrekken richting ijsbaan. Daar aangekomen konden we nog even kijken hoe hard je echt kan als je in een topteam traint en wij konden wederom om 12 uur de baan op. Ook nu twee lichte trainingen met een uitgebreide pauze tussendoor. Om half vier breidden we er een einde aan om nog even een kopje koffie of chocolademelk te nuttigen en weer huiswaarts te keren.

Al met al was het een top weekeinde en nemen we de ervaring van een zeer goede baan met ons mee. Volgend jaar weer? Wie weet!

Namens de organisatie ook even de gelegenheid om Elles, Dirk, Miranda en Dennis te bedanken. Jullie gastvrijheid en ondersteuning hebben dit weekeinde toch echt afgemaakt!

Neem ook gerust even een kijkje in het foto album voor een impressie van het weekeinde: https://plus.google.com/photos/104286795227615983941/albums/6163275335329787729