post

KNSB Lidmaatschap voor alle leden

KNSB-Logo-2 original

De KNSB heeft enkele jaren geleden het licentiebeleid zodanig gewijzigd dat slechts voor een klein aantal leden van onze vereniging een afdract diende te worden gedaan.
Vanaf het seizoen 2015-2016 wordt dit echter gewijzigd.

Waarom enkele jaren terug gekozen is voor de beperkte afdracht is ons niet duidelijk geworden. De KNSB heeft echter besloten dat we vanaf dit seizoen voor alle schaatsende leden, jong en oud, een KNSB lidmaatschap moeten gaan betalen. Op zich niet zo heel vreemd. Vrijwel iedere sporter die sport bij een bij een bond aangesloten vereniging betaalt ook een bondslidmaatschap. Dit geeft voordelen omdat een vereniging op allerlei gebied wordt ontzorgd en verder versterkt. Daarnaast is aansluiting bij de KNSB noodzakelijk omdat dat leden alleen dan een wedstrijdlicentie kunnen aanschaffen.

Het KNSB lidmaatschap voor actieve leden bedraagt 5 euro per persoon. Deze bijdrage behoeft u niet zelf aan de KNSB te betalen. De vereniging brengt deze kosten afzonderlijk in rekening bij aanmelding en/of verlenging van het lidmaatschap van de vereniging. Tezijnertijd ontvangen de leden daarvoor een factuur.

Naast het lidmaatschap per lid moet ook de vereniging een keuze maken uit een lidmaatschap pakket. Hierbij zijn er voor onze vereniging twee pakketten beschikbaar.
Bij alle pakketten is er een ongevallenverzekering voor de leden. Het bestuur heeft gekozen voor het pakket “Sport Plus”. Een aantal belangrijke voordelen van dit pakket is de korting bij opleidingen voor de trainers en de beschikking over hulpmiddelen voor evenement – en wedstrijdorganisatie.

De kosten van de pakketten verschillen niet zoveel. Voor alle pakketten wordt 5 euro per lid in rekening gebracht; voor het sportplus pakket daarnaast nog een relatief klein vast bedrag. Op de KNSB site http://knsb.nl/voor-verenigingen/lidmaatschap/verenigingslidmaatschap/ kun je alle details nalezen.

Omdat jullie als leden wel geconfronteerd worden met de KNSB bijdrage van 5 euro wilden we jullie over deze situatie inlichten. U hoeft echter zelf niets te doen!