post

Drie Rijnstrekers op het podium van het Zuid-Hollands kampioenschap

ZHK 2015

Op het Zuid-Hollands kampioenschap dat zondag 7 juni werd verreden wisten onze skaters maar liefst drie podiumplaatsen te bereiken.

Naast de broers Daan en Sem Spruit wist ook Junior de Blois zich te verzekeren van een podiumplaats. Sem Spruit en Junior de Blois bereikten beiden de eerste plaats. Daan Spruit moest in Matthijs Jansen uit Leiderdorp zijn meerdere erkennen en bereikte een bijzonder mooie tweede plek.

De drie skaters moesten zich bewijzen op een drietal onderdelen. Voor alle drie stond er een individuele rit op tijd op het programma en een wedstrijd tegen een vijftal opponenten. Daarna was er voor de allerjongste deelnemer, Sem Spruit, een slalom terwijl Junior en Daan zich moesten bewijzen op de marathon.

Vooral de rit van Daan Spruit werd hierdoor bijzonder spannend. Daan moest een marathon van 20 minuten plus drie ronden rijden. Ondanks het feit dat de kopgroep van ongeveer vier man steeds bij elkaar wist te blijven moest Daan in de laatste twee ronden zien dat Matthijs zich wist los te maken. Daan probeerde, samen met een andere deelnemer, dit gat nog dicht te rijden maar dat bleek een onmogelijke opgave. Een strijd voor de nummer twee en drie ontstond daardoor die Daan op het laatste moment in zijn voordeel wist te beslissen.