post

Even voorstellen – Frits Engelage

Frits Schaatst

Graag wil ik mijzelf aan jullie voorstellen als nieuwe voorzitter van de OMNI vereniging.

 

Mijn naam is Frits Engelage en woon in Alphen aan den Rijn. Ik ben met wielrennen begonnen in 2007. Daarvoor heb ik meerdere jaren halve marathons gelopen.

 

Zoals gezegd, in 2007 begonnen met wielrennen bij de toervereniging van Avanti. Echter, op een gegeven moment ben ik samen met Ronald Hoogeveen, die ook lid was van de toervereniging, een keer op een dinsdagavond bij de renners gaan rijden om te kijken of dit iets voor ons zou zijn. Na dit een paar keer gedaan te hebben, op het oude parcours aan de Westkanaalweg, hadden wij hier zo’n plezier in en hebben besloten om de overstap te maken.

 

Echter, toen kwam ik voor een dilemma te staan omdat ik ook nog steeds halve marathons liep. De ervaring leerde dat de snelheid uit de benen ging door het lopen en dus heb ik voor het fietsen gekozen op advies van Hans van Klaveren. Sindsdien ben ik iedere donderdagavond en zondagochtend te vinden op ons parcours en fiets ik dagelijks op en neer naar mijn werk in Zoeterwoude. Of het nu regent of niet…..

 

Naast het wielrennen schaats ik in de wintermaanden, samen met een aantal renners, in Haarlem om te trainen voor de Friesche Elfstedentocht, echter, die laat vooralsnog op zich wachten. Daarom heb ik vijf jaar geleden besloten om de Alternatieve Elfstedentocht te gaan rijden op de Weissensee in Oostenrijk. Dit heb ik nu al vijf jaar aaneengesloten gedaan en nog steeds met zeer veel plezier…..

 

Nadat wij van de Westkanaalweg zijn verhuisd naar ons nieuwe clubhuis heb ik het stokje overgenomen van Harrie Godrie en ben nu al 5 jaar clubhuisbeheerder. Natuurlijk doe en kan ik dit niet alleen. Ik heb een leuke onderhoudsteam en een zeer gemotiveerd schoonmaakteam om mij heen die er voor zorgen dat alles loopt zoals het nu gaat.

 

Afgelopen donderdag, op de Algemene Ledenvergadering van de OMNI, ben ik benoemd tot nieuwe voorzitter van de OMNI en ga ik Piet van Zaal, die negentien jaar voorzitter is geweest van de OMNI en een van de drijfveren is geweest voor het realiseren van ons nieuwe clubhuis, opvolgen.

 

Echter door deze benoeming wordt het een beetje teveel om ook als clubhuisbeheerder actief te zijn. Wij zijn dus nog op zoek naar een nieuwe clubhuisbeheerder. Ben jij die persoon die een positieve bijdrage wil leveren en actief betrokken wil zijn bij de vereniging, dan is dit jou kans! Indien jij vragen hebt over deze functie neem dan contact met mij op zodat ik een en ander kan uitleggen.

 

Ik ga jullie zien, is het niet rondom ons clubhuis dan is het wel ergens elders…..

 

Frits Engelage