post

Daan en Swen twee keer op het podium

Daan en Swen JvdH 2205

Onze vereniging kent nog geen lange historie van wedstrijdrijders op wieltjes. Vorig jaar was er een handjevol wedstrijdrijdende jeugd. Dit jaar is dat aantal ruim verdubbeld! Ook worden er mooie successen geboekt, zoals dit weekeinde waarin Daan en Swen twee keer naast elkaar schitterden op het podium.

In 2014 werd door een aantal leden voor het eerst meegedaan met de wedstrijden van de jeugdskeelercup en de Jan van der Hoorn inline skate competitie. Daarvoor reeds zelfs alleen Jeroen Splinter soortgelijke wedstrijden. Dat een goed voorbeeld goed doet volgen blijkt uit de nieuwe aanmeldingen dit jaar. Steeds meer kinderen doen mee aan de verschillende wedstrijden en met succes! Vorige week vrijdag en zaterdag kon er met twee wedstrijden meegedaan worden. De Jan van der Hoorn inline skate competitie hield een wedstrijd op ons eigen terrein in Alphen aan den Rijn. Op zaterdag werd er een jeugdskeelercup wedstrijd in Boskoop gereden.

Dat we het aardig doen bleek duidelijk uit de podia. Op vrijdag werd er door Daan en Swen naar een eerste en tweede plaats gereden in de categorie kadetten. Ook Sanne Kleijbeuker bereikte een eerste plaats evenals Junior de Blois. Martin Huls reed in zijn categorie naar een tweede plaats en ook Sem Spruit deed dat. Niek Leliveld wist ook het podium te bereiken, hij stond op de derde plek. Daarnaast reden ook Belinda Klein, Koen van Vliet, Fay Baart, Vera van der Nagel en Jarno Huls die het podium weliswaar niet bereikten maar stuk voor stuk een superrace reden.

Op zaterdag verschenen slechts drie wedstrijdrijders aan de start, Daan Spruit en Swen Kleijbeuker die vervolgens wederom naar een eerste en tweede plaats wisten te rijden en Sem Spruit die dit keer een eerste plaats in wist te nemen.

De komende tijd staan er natuurlijk nog meer wedstrijden op de agenda. Hierover meer in de kalender op de website. Dit weekeinde is er het NK Baan in Purmerend. Hiervoor is Daan Spruit geselecteerd voor verschillende afstanden en staat hij reserve voor een tweetal andere afstanden!

Over de mogelijkheden om wedstrijden te rijden en de keuzes die je kan of moet maken hieronder meer.
Er is veel keus. Maak daarom een goede keuze, om niet teveel verschillende wedstrijden te rijden en aan een klassement mee te kunnen doen.

Wij adviseren de rijders uit de regio om eerst deel te nemen aan de Jan van der Hoorn Inline Skate competitie en de Zuid-Hollandse jeugdskeelercup.
Deze wedstrijden zijn dichtbij en er doen veel schaatsers en inline skaters uit de regio aan mee, waardoor de kans groot is dat je ook je tegenstanders van de winter weer gezellig tegenkomt.

Daarnaast zijn het districtskampioenschap en Zuid-Hollands kampioenschap leuke eendaagse wedstrijden waarop titels te behalen zijn.

Wil je echt fanatiek wedstrijden gaan rijden? Probeer dan eens een landelijke jeugdcompetitie wedstrijd uit. Die zijn wel verder weg, maar bieden een echte opstap naar de grote toernooien en selecties.

Binnen het inline skaten gelden de volgende leeftijdsindelingen:

  • Pupil 4 2008 >
  • Pupil 3 2006 – 2007
  • Pupil 2 2004 – 2005
  • Pupil 1 2002 – 2003
  • Kadet 2000 – 2001
  • Junior B 1998 – 1999
  • Junior A 1996 – 1997

Jan van der Hoorn competitie

Deze competitie is voor de beginnende en gevorderde inline skaters en bestaat uit 8 wedstrijden in Noord- en Zuid-Holland. Naast de wedstrijd in Alphen aan den Rijn worden er wedstrijden gereden in Lisserbroek, Leiderdorp, Kudelstaart en Zwanenburg.

Info/Aanmelden: http://www.janvanderhoorn.nl/j-v-d-hoorn-jeugd-inline-skate-competitie/

 

Jeugdskeelercup

Op verschillende skeelerbanen in de regio wordt een zestal wedstrijden georganiseerd voor jeugdleden. Deelname kost €5,- per wedstrijd of €20,- voor de hele competitie.
Deze wedstrijden zijn goed om te beginnen met het rijden van wedstrijden, maar kunnen ook zeker nog gereden worden door de meer ervaren skeeleraars.
Afgelopen jaar hebben de winnaars van het klassement ook een uitnodiging voor de Gewestelijke selectie Inline skaten gekregen.

Info: http://www.knsbgewestzh.nl/inline-skaten/jeugdskeelercup1/
Aanmelden: https://docs.google.com/forms/d/1v5iR21WktS0DDAyhKsJdUUabPRpibtffMjWf9qK7kxU/viewform?c=0&w=1

Zuid-Hollands kampioenschap

Jaarlijks wordt er ook een Zuid-Hollands kampioenschap inline skaten verreden. Dit jaar vindt dat toernooi plaats op zondag 7 juni. Een mooie kans om de titel Zuid-Hollands kampioen binnen te slepen!
Ook bij het ZHK kunnen de winnaars een uitnodiging voor de gewestelijke selectie verwachten!

Info: http://www.knsbgewestzh.nl/inline-skaten/jeugdskeelercup1/
Aanmelden: https://docs.google.com/forms/d/1v5iR21WktS0DDAyhKsJdUUabPRpibtffMjWf9qK7kxU/viewform?c=0&w=1

Landelijke jeugdwedstrijden

Deze wedstrijden zijn voor de gevorderde wedstrijdrijders die el enige ervaring hebben in een van de andere competities. Het niveau ligt hoog. Via deze wedstrijden kun je je plaatsen voor de nationale kampioenschappen en de Gewestelijke selectie.

Info/Aanmelden: www.schaatsen.nl

 

Mijnten inline cup

Wil je nog meer wedstrijden rijden? Dan is er ook nog de Mijnten inline cup. Deze bevat veel wedstrijden in Noord- en Zuid-Holland en de regio Midden Nederland.
Info: http://www.mijnten-inline-cup.nl/