post

Van Leiden naar Den Haag

Den Haag groep

Ieder jaar weer wagen een aantal schaatsers de grote stap van Leiden naar Den Haag, van de 200 meter in het knusse Leiden, naar de grote 400 meter van De Uithof. 

Kinderen die de leeftijd van 13 jaar op 1 juli 2015 hebben bereikt en/of kinderen die qua niveau de baan in Leiden ontstijgen mogen mee naar Den Haag. Ook hier schaatst een enthousiaste groep junioren wekelijks op vrijdagavond. In tegenstelling tot de jeugd in Leiden is er een carpoolschema op basis waarvan de jeugd dan wekelijks naar Den Haag kan rijden. Op die manier hoeven ouders niet iedere week op en neer. 

Bijkomend voordeel van de vrijdagavond is dat de kinderen vaak geen huiswerk behoeven te maken en eventuele feestjes kun je nog gewoon naar toe na het schaatsen!

Dit jaar zal een vrij grote groep de stap wagen, maar niet voordat ze tenminste een keer hebben meegeschaatst. In de afgelopen weken hebben onder andere Stan, Marit, Isabelle, Denise, Kiki, Sake, Danielle en Casper al een keertje in Den Haag ‘geproefd’. Komende vrijdag gaan in ieder geval ook Faith, Ivy en Mendy eens polshoogte nemen in Den Haag.