post

Huldigingen en feestavond

IMG 0175

Zaterdagavond 21 maart 2015 was het feest in het clubhuis van STC De Rijnstreek. De kampioenen van de diverse kampioenschappen werden daar gehuldigd en op die manier werd afscheid genomen van een bijzonder schaatsseizoen

 

 

 

Het schaatsseizoen vanuit de vereniging is definitief voorbij. Afgelopen vrijdag werd de allerlaatste schaatstraining voor de jeugd traditioneel afgesloten met verkleed schaatsen, rechtsom schaatsen en de ‘blote voeten op het ijs race’. Daarnaast werd geheel spontaan een selfie-wedstrijd georganiseerd. Maar niet alleen de jeugd sloot af, ook de senioren hadden eerder in de week hun traditionele afsluiting met chocolademelk en appeltaart! Gezellige avonden dus.

In het clubhuis werd afgelopen zaterdag de afsluiting gevierd met de huldiging van alle kampioenen. Voor de jongste jeugd, die al begin maart de kampioenswedstrijden hadden verreden betekende dit een extra mooi momentje op het podium voor alle leden van de vereniging. In alle categorieën waren er medailles en de kampioenen pupillen A mochten de wisselbeker in ontvangst nemen. Jade Holborough-Kerkvliet en Daan Spruit waren dit jaar de gelukkigen. Alle kinderen ontvingen ook de vaardigheidspaspoorten waar dit jaar weer veel extra kruisjes waren gezet bij de vorderingen. De trainers werden ook in het zonnetje gezet waarbij zij ook vaak van de kinderen nog een extra presentje mochten ontvangen.

IMG 0043

IMG 0048IMG 0056

Tijdens de feestelijkheden werden,naast de trainers nog even een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet. Miranda Kleijbeuker die dit jaar de clubkleding heeft opgepakt, Wout Speksnijder onze wedstrijdcoordinator die ook alle bijzonder leuke wedstrijdverslagen maakt, Kees van der Klauw onze coordinator Leiden en Bart de Vries, die door het bestuur als clubheld is genomineerd. 

De ‘clubheld’ verkiezing is een initiatief van het Algemeen Dagblad om vrijwilligers van verenigingen in het zonnetje te zetten en een kans te laten maken op een prijs van 25.000 euro voor de club. Iedereen werd tijdens de avond nog even gevraagd zijn of haar stem uit te brengen op Bart.

IMG 0051

Als eerste waren de pupillen van Leiden aan de beurt voor hun kampioensprijzen. Per categorie werden zijn op het podium geplaatst.

Mini’s

1: Sem Spruit
2: Martin Huls
3: Nick Groen

Pupillen Jongens / Meisjes F

1: Aidan Verhoeve
2: Thijme Bazuine
3: Julia Saad

 IMG 0065 IMG 0070
 

Pupillen Meisjes E

1: Sanne Kleijbeuker
2: Sarah Schoonen
3: Roxy Bakker

 

Pupillen Jongens E

1: Derek Boot
2: Thobias Elkerbout

 IMG 0074  IMG 0078

Pupillen Meisjes D

1: Elvy de Groot
2: Nikki Vrij
3: Tessa Kremer

Pupillen Jongens D

1: Sven Duineveld
2: Koen Blauw
3: Dort Drexhage

 IMG 0079  IMG 0084
 

Pupillen Meisjes C

1: Vera van der Nagel
2: Emily Klatt
3: Roos van den Berg

 

Pupillen Jongens C

1: Bart Heemskerk
2: Tim van Gorkom
3: Jarno Huls

 IMG 0087  IMG 0089
 

Pupillen Meisjes B

1: Mendy Duineveld
2: Danielle de Harder
3: Ivy Schouls

 

Pupillen Jongens B

1: Daan Schaap
2: Pieter Boot
3: Luuc Kasteleijn

 IMG 0093  IMG 0095
 

Pupillen Meisjes A

1: Jade Holborough-Kerkvliet
2: Marit Boot
3: Denise Slappendel

 

Pupillen Jongens A

1: Daan Spruit
2: Tim van IJperen
3: Stan Blauw

 IMG 0100  IMG 0113

 

Maar het was natuurlijk niet alleen het feest voor de pupillen van de vereniging. Na de uitreiking van de schaatspaspoorten voor hen was het de tijd voor de junioren en senioren. Daarbij waren er natuurlijk voor alle categorieën medailles te verdelen maar de aandacht ging toch ook uit naar de clubkampioenen, de rijder met de snelste rondetijden van het seizoen en de Minnee aanmoedigingstrofee. Omdat er sinds enkele jaren ook pupillen rijden op de Haagse schaatsbaan waren hier ook nog een aantal prijzen te vergeven.

De complete uitslag, inclusief tijden en snelheden staat hier!

 In de verschillende categorieen konden de volgende winnaars zich naar het podium verplaatsen.

Pupillen Meisjes 

1: Jade Holborough-Kerkvliet
2: Maaike Doornhein
3: Sanne Kleijbeuker

Pupillen Jongens

1: Daan Spruit
2: Martijn Vink
3: Mees Velthuis

 IMG 0130  IMG 0133
 

Junioren C Dames

1: Liesanne van Gorkom
2: Celeste Hagen
3: Anouk van den Berg

 

Junioren C Heren

1: Swen Kleijbeuker
2: Alexander Doornekamp
3: Jort de Boer

 IMG 0137  IMG 0139

Junioren B Dames

1: Aniek van Gorkom
2: Rosa Boerefijn
3: Mirjam Vos

 

Junioren B Heren

1: Stork Drexhage
2: Andries Kraaij
3: Niek Leliveld

 

 IMG 0140  IMG 0144
 

Junioren A Dames

1: Lisa Zwetsloot
 

 

Junioren A Heren

1: Stan van Stralen
2: Paul Vriend

 IMG 0147  IMG 0150

Neo-Senioren Dames

1: Marloes Hoogenboom 

 

Neo-Senioren Heren

1: Jeroen Splinter
2: Jesse de Vries

 

 IMG 0151  IMG 0153

Masters  Dames

1: Cathrien de Blois

 

Masters Heren

1: Wout Speksnijder
2: Jan Zwetsloot
3: Dennis Kleijbeuker

 IMG 0158  IMG 0156

 

IMG 0164De algemeen clubkampioenen van dit seizoen waren Aniek van Gorkom bij de dames en Daan Spruit bij de heren. Een unieke situatie die dit seizoen is ontstaan. In de regel wordt één van de oudere junioren de clubkampioen. Bij de dames was dit ook zo. Bij de heren echter werd een pupil de clubkampioen. Nooit eerder werd zo hard gereden door een pupil! Daarnaast werd Daan Spruit niet alleen algemeen clubkampioen maar reed hij ook de snelste rondetijden van het seizoen. Niet onverwachts gezien het feit dat Daan mar liefst drie keer het baanrecord op de 1500 meter op zijn naam wist te zetten. Naar verwachting zal Daan volgend jaar bij het gewest Zuid Holland gaan rijden. Hij zal echter nog steeds bij de vereniging rijden en dus is er een behoorlijke kans op meer titels de komende jaren.

 

 

 

IMG 0169

De Minnee aanmoedingsprijs ging dit jaar naar Celeste Hagen. Celeste heeft een enorme verbetering laten zien dit jaar en haar ambitie is om daar komend seizoen nog een schepje bovenop te doen. De schaatsvereniging moedigt dit aan en nomineerde haar daarom voor deze aanmoedingsprijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al met al een prachtige afsluiting van het seizoen voor de vereniging. De komende week worden nog de recordwedstrijden verreden. Hierbij heeft iedereen nog één keer een kans om zijn PR van dit jaar aan te scherpen. Daarna is er een korte periode van relatieve rust waarna vanaf 15 april het zomerseizoen start met inline skaten, droog- en balanstrainingen en fietsen. Ook zin om aan de conditie en techniek te werken? Neem eens een kijkje op www.stcderijnstreek.nl.