post

Finale scholenploegenachtervolging 2015

SPA2015

Donderdag 12 maart aanstaande wordt de finale van de scholenploegenachtervolging gereden in Hoorn.
Maar liefst vijf teams uit Alphen aan den Rijn doen mee aan dit evenement.

De scholenploegenachtervolging is al jaren een evenement waaraan middelbare scholieren, ongeacht niveau en ervaring mee kunnen doen. In verschillende categorieen, op leeftijd, geslacht en wedstrijd-rijdend of niet worden teams ingedeeld. In de voorrondes kunnen de teams dan strijden voor een plek in de finale. De Alphense scholen hebben in Haarlem en Den Haag meegedaan aan deze voorrondes.

Dit jaar wisten teams van drie scholen in Alphen, het Scala college, de Groene Hart Topmavo en het Ashram college zich te plaatsen voor de finales. In vrijwel alle teams zitten leden van onze vereniging.

Als vereniging hopen we natuurlijk dat de Alphense teams zich ook de tijdens de finale staande weten te houden en wensen we iedereen een supermooie wedstrijd toe. Maar podiumplek of niet. Het is al een superleuke ervaring om lekker met elkaar van het ijs te genieten!