post

Districtskampioenschappen Aar en Amstel – 2015

Districtskampioenschap Leiden

Zaterdag 7 maart, precies 1 week na de clubkampioenschappen van onze pupillen in Leiden was het de beurt aan de winnaars van de club om de eer te verdedigen binnen het district. Het werden spannende en leuke wedstrijden.

In Leiden worden na het clubkampioenschap de beste rijders van pupillen F t/m pupillen C gevraagd om mee te schaatsen tijdens de districtskampioenschappen.
Ook dit jaar zeiden vrijwel alle rijders direct Ja! 

Omdat er extra plaats was tijdens de wedstrijd mochten ook de clubwinnaars van de mini’s mee rijden. Zij moesten in een hogere categorie rijden en deden dat heel erg goed! Ze konden de oudere kinderen prima aan!

We werden blij verrast toen bleek dat Bob de Jong ook kwam kijken bij deze wedstrijd. Toen Kees van der Klauw hem vroeg om de medailles uit te reiken zij hij direct Ja! Voor alle prijswinnaars een enorm feest maar ook voor de andere schaatsers, want Bob zou Bob niet zijn als hij niet voor iedereen even de tijd nam om een handtekening te zetten of een foto te laten maken. 

De Alphense schaatsers deden het ook heel goed op deze avond en dat resulteerde in maar liefst vijf podiumplekken. Twee gouden plakken voor Sanne Kleijbeuker en Nikki Vrij, twee zilveren plakken voor Derek Boot en Sven Duineveld en één bronzen plak voor Tessa Kremer. Maar natuurlijk hebben niet alleen zij goed geschaatst. Alle kinderen zetten hun beste beentje voor en maakten het de andere clubs moeilijk. Een speciale vermelding daarbij is er voor Elvy de Groot. Samen met Nikki Vrij en direct achter / naast Carlene van der Hoorn en Tessa Kremmer stevenden zij op de finish af. In de laatste bocht echter ging zij echter onderuit. Elvy wist snel op te staan maar wist dit niet meer goed te maken. Ontzettend jammer natuurlijk maar het had maar een haartje gescheeld of bij de meisjes D hadden we een ‘clean sweep’ gehad en was het hele podium blauw geweest! Volgend jaar nog een poging!

De uitslagen van de clubkampioenschappen met onze schaaters op het podium: 

DK 2015 Pupillen E MeisjesPupillen E meisjes
1: Sanne Kleijbeuker
2: Lotte de Bock
3: Julia Groeneveld

 

 

 

 

 

DK 2015 Pupillen D Meisjes

Pupillen D meisjes
1: Nikki Vrij
2: Carlene van der Hoorn
3: Tessa Kremer

 

 

 

 

 

DK 2015 Pupillen E Jongens

Pupillen E Jongens
1: Tim Verdel
2: Derek Boot
3: Bas Blokzijl

 

 

 

 

 

DK 2015 Pupillen D Jongens

Pupillen D jongens
1: Ivar Adriaansen
2: Sven Duineveld
3: Storm Peters