post

Clubkampioenschappen Leiden – 2015

CK 2015 - Start PupillenB

Zaterdag 28 februari zijn in Leiden de kampioenschappen voor onze pupillen verreden. Helaas viel deze wedstrijd dit jaar aan het einde van de voorjaarsvakantie waardoor een aantal leden niet aanwezig kon zijn. Toch is het een gezellige en enerverende avond geworden.

Ieder jaar aan het einde van het seizoen worden er twee wedstrijden georganiseerd. Het clubkampioenschap en daarop volgend het districtskampioenschap tot en met pupillen C. De beste twee schaatsers van iedere categorie worden afgevaardigd om op het districtskampioenschap de eer van de vereniging te verdedigen. Komend weekeinde is het districtskampioenschap gepland. Dit jaar waren de wedstrijden ‘midden’ in de vakantie. Dat heeft te maken met de eerdere sluiting van de schaatsbaan in Leiden. In verband met de verbouwing deze periode sluit de schaatsbaan eerder.

Iedereen die mee wil doen mag meedoen met het clubkampioenschap. Sinds vorig jaar reiken we nog geen prijzen uit tijdens de wedstrijd zelf. Net zoals bij de Olympische spelen houden we een korte bloemenceremonie. De prijzen worden uitgereikt op de feestavond op 21 maart in ons eigen clubhuis.

De wedstrijden van de jongste kinderen worden altijd als eerste gereden. De bloemenceremonie wordt dan tussendoor gehouden zodat de allerkleinsten weer snel naar huis kunnen. Daarna worden de resterende wedstrijden verreden en zoals altijd kunnen we dan rond half negen uiterlijk huiswaarts keren.

Ongelukje

CK2015 - KikiDit jaar vond er een ongelukje plaats. Kiki Bazuine reed tijdens de wedstrijd haar knieschijf uit de kom. Kiki heeft daar al eerder last van gehad maar nooit op het ijs. Dit is een pijnlijke situatie en Kiki werd dan ook per brancard naar de EHBO vervoerd. Gelukkig ging het al snel weer beter en kon Kiki, nog steeds met veel pijn maar wel met een knieschijf die weer terug was geschoten, huiswaarts keren. Maandag kon Kiki de knie weer enigszins belasten en is ze ook naar school gegaan, de bikkel.
Namens bestuur en natuurlijk alle leden wensen we Kiki sterkte toe en hopen we dat ze weer snel helemaal op de been is.

De uitslagen van de clubkampioenschappen:

 

CK 2015 - Podium MiniJongens meisjes – Mini’s
1: Sem Spruit
2: Martin Huls
3: Nick Groen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CK 2015 - Podium JMF

Jongens meisjes – Pupillen F
1: Aidan Verhoeve
2: Thijme Bazuine
3: Julia Saad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CK 2015 - Podium ME

Meisjes Pupillen E
1: Sanne Kleijbeuker
2: Sarah Schoonen
3: Roxy Bakker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CK 2015 - Podium JE

Jongens Pupillen E
1: Derek Boot
2: Thobias Elkerbout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CK 2015 - Podium MD

Meisjes Pupillen D
1: Elvy de Groot
2: Nikki Vrij
3: Tessa Kremer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CK 2015 - Podium JD

Jongens Pupillen D
1: Sven Duineveld
2: Koen Blaauw
3: Dort Drexhage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CK 2015 - Podium MC

Meisjes Pupillen C
1: Vera van der Nagel
2: Emily Klatt
3: Roos van den Berg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CK 2015 - Podium JC

Jongens Pupillen C
1: Bart Heemskerk
2: Tim van Gorkom
3: Jarno Huls

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CK 2015 - Podium MB

Meisjes Pupillen B
1: Mendy Duineveld
2: Danielle de Harder
3: Ivy Schouls

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CK 2015 - Podium JB

Jongens Pupillen B
1: Daan Schaap
2: Pieter Boot
3: Luuc Kastelijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CK 2015 - Podium MA

Meisjes Pupillen A
1: Jade Holborough-Kerkvliet
2: Marit Boot
3: Denise Slappendel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CK 2015 - Podium JA

Jongens Pupillen A
1: Daan Spruit
2: Tim van IJperen
3: Stan Blaauw