post

Zomertrainingen voor de jeugd – een tipje van de sluier

Zomertraining

In de vijfde editie van de nieuwsbrief van dit jaar hadden we het al over de zomertrainingen. Op dit moment wordt het voorstel voor de zomertraining 2015 afgerond en besproken met de trainers. Omdat echter het seizoen al met rasse schreden nadert hebben we een tipje van de sluier op te lichten.

De kinderen in Leiden hebben allemaal een flyer meegekregen over de zomertraining. Daarin staat in grote lijnen vermeld wat we dit jaar willen gaan doen. De kinderen die in Leiden schaatsen hebben immers (nog) maar één officiele training voor de clubkampioenschappen, daarna voor een aantal de districtskampioenschappen en als laatste de prijsuitreikingen.

Medio april willen we met elkaar dan met de zomertraining beginnen. Deze zal bestaan uit de volgende activiteiten:

Woensdag

 

19:00-20:00 

 

Inline Skaten

Amerikalaan (Wielerbaan Avanti)

 Donderdag

 

19:00-20:00

 

Droog- en balanstraining

Amerikalaan (Wielerbaan Avanti) 

Voor de jeugd wordt de droog- en balanstraining vooral uitgewerkt in een sport/spelvariant waaraan iedereen kan meedoen.

Zaterdag

 

10:00-12:00

 

Fietstraining

Amerikalaan (Wielerbaan Avanti) 

De fietstraining op zaterdagmorgen wordt gedaan in samenwerking met de jeugdafdeling van WV Avanti. Een deugdelijke racefiets en helm zijn vereist om deel te kunnen nemen. Er wordt verzameld aan de Amerikalaan waarna in de regio wordt gefietst.

Zaterdag

 

16:00-17:00

 

Inline Skaten

Amerikalaan (Wielerbaan Avanti)

Zondag

 

09:00-12:00

 

Fietstraining

Koudekerk aan den Rijn, Sporthal De Ridderhof

De fietstraining op zondagmorgen wordt gedaan in samenwerking met Vereniging IJssport Koudekerk. Deze training staat in principe open voor de jeugd vanaf 12 jaar. Een deugdelijke racefiets en helm zijn vereist om deel te kunnen nemen. Er wordt verzameld in Koudekerk aan den Rijn waarna in de regio wordt gefietst.

Om de trainingen in te kunnen delen willen we wel van de leden weten of en wanneer ze willen deelnemen. Graag dit doorgeven via de emal met een berichtje aan info@stcderijnstreek.nl

Jeugd Den Haag
Niet alleen de jeugd Leiden zal in de zomer zijn beste beentje voor kunnen zetten. Ook de jeugd van Den Haag en de senioren kunnen aan de bak in de zomer. Voor hen duurt het seizoen echter nog iets langer en dat biedt ons de mogelijkheid de trainingen verder uit te werken. Het trainingsprogramma zal in grote lijnen aansluiten op de stappen die we vorig jaar al hebben genomen in de samenwerking met Vereniging IJssport Koudekerk.

Inline Skate Wedstrijden
Naast de trainingen zullen we naar verwachting het komende jaar ook een aantal inline skatewedstrijden op ons eigen terrein organiseren. De Jan van der Hoorn – Inline skatecompetitie zal een wedstrijd organiseren en naar verwachting zal ook de Jeugd SkeelerCup Zuid Holland dat doen. De wedstrijden zijn laagdrempelig en je hoeft geen geoefend wedstrijdrijder te zijn om mee te doen. We hopen dan ook dat een groot aantal skaters mee gaat rijden in de verschillende wedstrijden. Deze worden in de regio georganiseerd: onder andere Leiderdorp, Lisserbroek, Kudelstaart, Zwanenburg en natuurlijk gewoon in Alphen aan den Rijn. Iedereen kan en mag meedoen en dat maakt het natuurlijk des te leuker. Je rijdt vooral voor je eigen tijd en om zelf beter te worden!