post

Filmploeg in Leiden

Grafisch Lyceum Utrecht

(Door Bart de Vries)

Het was een drukke dag zaterdag in Leiden. Drie nieuwe schaatsertjes kondigden zich aan en vier afstudeerders van het Grafisch Lyceum kwamen filmbeelden schieten.

Enige tijd geleden was ik op het grafisch lyceum in Utrecht voor een open dag. Daar zag ik dat ze voor diverse disciplines ook praktijkopdrachten uitvoerende onder naam van ‘Het bureau’. In het laatste jaar van een aantal opleidingen worden de studenten in groepjes geplaatst en dienen zij een fictief bedrijf op te richten. Dit bedrijf gaat vervolgens wel serieuze opdrachten uitvoeren in het veld. Opdrachten die niet bij een commerciele partij kunnen worden ondergebracht maar wel een een concreet product moeten opleveren. Ik dacht toen direct aan onze vereniging en dacht verschillende opdrachten uit. De eerste opdracht: maak een promotiefilm voor onze schaatsactiviteiten in Leiden. Bader, Pieter, Olof & Frank voeren deze eerste opdracht uit met hopelijk als resultaat een mooie promotiefilm voor onze schaatsactiviteiten in Leiden. Het was ook de bedoeling om een doorkijkje te geven naar de activiteiten in Den Haag door onze wedstrijdrijders in beeld te brengen. Helaas stak het weer daar een stokje voor. Door de hoge temperatuur in combinatie met de stormachtige wind was het ijs niet goed in Den Haag en werden de wedstrijden afgelast.

Een volgende opdracht voor (een nieuwe groep van) het bureau kan nu worden om onze zomeractiviteiten in beeld te brengen en daarop volgend kunnen we werken naar de activiteiten in Den Haag of onze huisstijl. Een en ander zal ook afhangen of we daar budget voor beschikbaar kunnen stellen. We hebben eigenlijk alleen met onkosten en vervoer te maken maar ook het budget daarvoor is beperkt!

Al met al liep het allemaal best vlot en zijn er veel mooie beelden gemaakt.