post

Trainingsweekeinde Thialf 2014

Thialf 02

De junioren van onze schaatsvereniging zijn afgelopen weekeinde, samen met de junioren uit Koudekerk, naar Heerenveen afgereisd voor een intensief trainingsweekeinde. De schaatsende jeugd, die normaliter ook gezamenlijk in Den Haag traint verruilde daarmee het Haagse ijs voor het warmste ijs van Nederland in Heerenveen.

Ruim vierenvijftig jeugdleden van de beide verenigingen deden mee aan het trainingskamp, een record! De sporters verblijven in een vakantieboerderij in Balk welke geschikt is voor 78 personen. Samen met de begeleiding en organisatie van het kamp zitten we nu tot de nok toe vol. 

Alle trainers uit Den Haag namen de junioren onder de hoede gedurende de verschillende trainingen, Martien de Graaf van Koudekerk aan den Rijn en Wendy Breedijk en Stefan de Graaf van de Alphense vereniging zetten de lijnen uit tijdens het weekeinde. Wat vooral opviel, aldus Martien, is dat in brede zin de laatste jaren het niveau enorm is gestegen. Niet alleen bij de wedstrijdrijders maar echt bij alle kinderen. Een mooi resultaat van de samenwerking en van de intensievere begeleiding die de kinderen krijgen. Meest opvallend is dat natuurlijk tijdens de wedstrijden waarin de laatste jaren steeds betere resultaten zijn te zien. Bij een trainingsweekeinde is dat echter voor de gehele groep nog beter zichtbaar.

Niet alleen geschaatst werd er. Op de zaterdagmorgen werd begonnen met een programma in een sporthal. Veel werd er aan de balans en houding gewerkt, na de lunch kon er geschaatst worden o[ het ijs van Thialf. Zaterdagavond werd er, zoals sporters betaamd, goed gegeten en was er tijd voor spel en gezelligheid. Ook op zondag werd er hard gewerkt. Zowel in de ochtend als de middag was er een ijstraining en om vier uur ging iedereen moe weer terug richting Alphen aan den Rijn. In ons eigen clubhuis werd afgesloten met pizza!

Aniek, Liesanne, Rosa, en Stork reisden in de avond nog af naar Den Haag, samen met Annemieke en Laura uit Koudekerk, om daar diverse wedstrijden te rijden. Ondanks de zware trainingen werden er nog diverse persoonlijke records gereden. Laura reed op zowel de 500 als de 1000 meter een PR, Annemiek deed dat opd e 1000 meter.  Aniek en Rosa reden PR’s op de 1000 meter, Stork opm zowel de 500 als de 1000 meter en Liesanne reed een PR op de 1500 meter waarmee ze haar zus in de ranglijst van clubrecords voorbij streefde.

Een bijzonder actief weekeinde weer voor de jeugd van de verenigingen..