post

Leiden – Toertocht en ouder en kind schaatsen

Toertocht

Afgelopen zaterdag hebben de kinderen de jaarlijkse toertocht geschaatst. De kinderen konden zelf een afstand kiezen tussen de 2 en 20 kilometer. De kinderen hebben hun beste beentje voor gezet!

Jaarlijks wordt op ongeveer de helft van het seizoen de toertocht gereden. De kinderen mogen dan zelf kiezen wat ze ongeveer aan kunnen. Ze kunnen ‘stempelen’ per rondje, of per 2 tot en met 10. Mochten de kinderen dan nog energie over hebben dan kunnen ze nog een aantal reserveronden rijden. Vaak worden de kinderen wel enigszins uitgedaagd om veel te rijden. Het blijkt dan echter ook dat de kinderen nog meer in huis hadden dan zij zelf verwachten en heel veel kinderen rijden dan ook nog eens de reserve ronden. Een prestatie om trots op te zijn!

Alle kinderen ontvingen aan het einde een prachtig vaantje als herinnering. Hopelijk zijn zij en de ouders net zo trots op hen als wij, de begeleiders!

Vanaf volgende week rijden we op andere tijden! Let op het aangepaste tijdschema. Dit staat al vermeld op de website onder https://www.stcderijnstreek.nl/kalender/lesschema-leiden-2014. De kinderen worden dus vanaf komende zaterdag om 16:30 uur op het ijs verwacht!

De komende week is er echter ook nog eens een speciale gelegenheid: Ouder en kind schaatsen. Alle kinderen mogen een ouder of opa / oma op het ijs meenemen. Indien er geen vader, moeder, opa of oma voorradig is vinden we het ook een prima idee om een vriendje of vriendinnetje mee te nemen! We willen dit jaar wel met de kinderen in de gewone groepjes beginnen. Dat betekent dat de vader,moeder,opa of oma ook mee mag doen. Heeft u al eens een rondje diep gezeten? Olifantenoren gemaakt of een eitje gelegd. De kinderen gaan het u zeker voordoen en u mag dus laten zien wat u waard bent! Lukt dat niet, geen man over boord. Dan kunt u ook rustig een rondje rijden met uw (klein)kind. We hebben het ijs gedurende twee uur! Dat betekent dat we tot kwart voor zeven door kunnen rijden. Wellicht ook een ideale gelegenheid om een vriendje of vriendinnetje eens mee te nemen! 

Dit betekent ook dat we op zaterdag 27 december geen schaatsles hebben! Dan is het ijs voor de andere verenigingen!

Schrijf dus in uw agenda! Vanaf komende week schaatsen we vanaf 16:30 uur. Komend weekeinde ouder en kind schaatsen en 27 december even geen schaatsen!