post

De kop is er af – schaatsseizoen in Leiden gestart

Schaatsen LeidenZaterdag 27 september is het schaatsseizoen in Leiden definitief gestart. Ondanks een mooie 25 graden bonden de Alphense jeugdschaatsers de ijzers weer onder! Een nieuw seizoen met verschillende (nieuwe) activiteiten waaronder ook meer wedstrijden voor de jongste schaatsers. Lees hieronder welke zaken nog even de aandacht mogen krijgen,

 

Wedstrijd op 11 oktober- geef je op!

De schaatsers die al wat langer mee doen zijn gewend dat we met de jeugd in Leiden aan het einde van het seizoen clubkampioenschappen en (op uitnodiging) districtskampioenschappen rijden.
We hebben nu echter ook de mogelijkheid om mee te rijden met een wedstrijd die door IJsvereniging Koudekerk wordt georganiseerd. Alle kinderen die bij ons in Leiden rijden mogen meedoen aan de wedstrijd. Wel is het verplicht een helm te dragen tijdens de wedstrijd. Kinderen rijden, afhankelijk van hun leeftijd over 1,2 of 4 ronden.

In deze wedstrijd gaat het er vooral om dat je voor jezelf een mooie (eerste) tijd neerzet en in mindere mate of je sneller of langzamer rijdt dan je tegenstander.
De wedstrijd wordt op 11 oktober tussen 07:00 uur en 09:00 uur gereden.

Lijkt het je leuk eens mee te doen met een wedstrijd dan kan je je bij ons aanmelden via: bartrdevries@gmail.com

Wel graag snel opgeven!

 

Nieuwe leden

We zien ieder jaar met veel genoegen dat kinderen steeds vroeger de vaardigheden opdoen om in Den Haag te schaatsen. Dat betekent echter ook dat er plek is voor nieuwe kinderen in Leiden.
Daarom de vraag om broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, vrienden en vriendinnen mee te nemen om eens een proefles te schaatsen. Schaatsen zijn eventueel te huur in de schaatshal bij Oomssport.

Meld even vooraf aan ons via jeugdleiden@stcderijnstreek.nl dat er iemand komt dan kunnen wij daar ook rekening mee houden!

Schaatsen Leiden 2

 

Schaatsvaardigheidspaspoort

 

Vorig jaar zijn we begonnen met het schaatsvaardigheidspaspoort en dat is ons bijzonder goed bevallen. Dit jaar gaan we daar dus mee verder. De vraag is aan kinderen die vorig jaar al een een schaatsvaardigheidspaspoort hebben ontvangen of ze die willen meenemen en willen inleveren bij hun trainer. Aan het einde van het seizoen ontvangen ze deze natuurlijk terug, hopelijk met een hoop nieuwe kruisjes!

VaardigheidsPaspoort

 

Kinderen die nog geen paspoort hebben ontvangen deze aan het einde van het seizoen.

Naast het vaardigheidspaspoort zullen we dit jaar ook de oude diploma’s en proeven van stal houden. We merken dat de kinderen het nog altijd leuk vinden om te weten hoe snel (en goed) ze kunnen rijden. Aan het einde van het seizoen zullen dan ook nog steeds de start- en remproef worden afgenomen naast de slalomproef. Het diploma wordt einde van het seizoen samen met het paspoort uitgereikt.

Omdat we het belangrijk vinden dat ook de kinderen (en ouders) weten wat ze mogen verwachten zouden we graag willen dat jullie zelf ook kijken wat je moet kunnen voor de verschillende niveaus van het vaardigheidspaspoort. Er zijn daarvoor verschillende hele goede fimpjes door de KNSB beschikbaar gesteld. We adviseren iedereen deze eens goed samen met uw kind te bekijken. Dat kan op:

http://www.schaatsen.nl/kpnjuniorschaatsclub/vaardigheidspaspoort

 

Clubkleding

Het kan niet ontgaan zijn dat onze leden in grote getale vorig jaar schaatsjasjes hebben aangeschaft. In juni was er vervolgens de gelegenheid om eventueel nieuwe te bestellen en de oude te verkopen. Lang niet iedereen heeft dat toen nodig gehad maar er bereiken ons ook berichten dat de jasjes voor de groeiende kinderen uiteindelijk toch kleiner bleken en/of dat er nieuwe jasjes besteld moeten worden. Graag faciliteren we hierbij. Naast de jasjes hebben we ook Rijnstreek mutsen. Als u zelf een nieuw of tweedehands jasje wilt aanschaffen dan graag even een berichtje, ook als u een jasje wilt verkopen ontvangen we daar graag een berichtje van. Wij zullen dan vraag en aanbod proberen te matchen.

Voor de maten…. het beste is als uw kind even een jasje past van een groepsgenootje. Dat werkt het snelst.

Nieuwe jasjes kosten 47 euro, mutsen 5 euro. Van tweedehands jasjes is de prijs te bepalen door de verkoper. Graag uw berichtjes (en dus ook eventueel aanbod) naar bartrdevries@gmail.com. Nieuwe kleding wordt besteld zodra er tien bestellingen binnen zijn.

Naast jasjes hebben we dit jaar weliswaar salopets aangeschaft. Hiervan hebben we echter geen paskleding beschikbaar.
Het lijkt ons verstandig nog even te wachten met eventuele nieuwe aanschaf. Schaatsbroeken kunnen aangeschaft worden via onder andere Jan van der Hoorn in Ter Aar maar vaak is ook een ‘running’ pant voor in de winter een prima alternatief. Let u er ook op dat de kinderen handschoenen dragen!