post

Daan Spruit tweede plaats op Zuid-Hollands kampioenschap

Daan actieOudste pupil Daan Daan Spruit wist afgelopen weekeinde de Zuid-Hollandse competitie met een tweede plaats af te sluiten. Op 7 september op de skeelerbaan in Leiderdorp werd deze competitie van 2014 afgesloten. Daan moest een 100 en 300 meter tijdrit afronden alsmede een puntenkoers over 10 ronden. Op de twee tijdritten wist hij een eerste plaats te pakken terwijl hij op de puntenkoers tweede werd.  Dit betekende voor Daan dat hij de eerste plaats behaalde in deze laatste wedstrijd, net voor zijn concurrent Jarno van der Ent. Daan wist echter net niet voldoende punten te behalen om Jarno te verslaan in de competitie.

 Het is het eerste jaar dat onze schaatsers zich meten op wieltjes maar het smaakt naar meer. Er wordt dit jaar ook veel meer geskate door leden. Een trend die zich hopelijk voort zal zetten. Er wordt sowieso hard getraind door de leden. Zowel de jeugd die meetraint op de 400 meter baan in Leiderdorp als de jeugd die op maandag en woensdag in Alphen traint. Volgend jaar willen we ook zeker wedstrijden van de Jan van der Hoorn competitie verrijden op onze eigen baan in Alphen aan den Rijn!

Vrijdag 12 september is de op één na laatste wedstrijd in de Jan van der Hoorn inline skatecompetitie. Ook deze wedstrijd wordt in Leiderdorp verreden. Hopelijk doen er nog meer leden mee. Je wint er de competitie niet meer mee maar doet wel een leuke ervaring op met het wedstrijd rijden op skates.

In de Jan van der Hoorn competitie staat Daan op de eerste plaats. Hopelijk weet hij deze plek succesvol te verdedigen. In Lisserbroek op 19 september zal er een einde komen aan het skateseizoen. Gelukkig kunnen de (jeugd)schaatsers de ijzers één week later alweer onderbinden op 27 september.