post

Trainingsweekeinde 28 en 29 juni een succes!

TrainingsweekeindeIn samenwerking met de schaatsverenigingen uit Koudekerk en Leiderdorp hebben we afgelopen weekeinde een gevarieerd sportief programma voor de jeugd georganiseerd. Zondagmiddag werd dit compleet gemaakt met een inline skate clinic door het professionele schaatsteam van Jac Orie, team Activia.

De vier dames van dit team, Laurine van Riessen, Annette Gerritsen, Diane Valkenburg en Roxanne van Hemert wisten ruim 80 kinderen te boeien door verschillende skatetechnieken te demonstreren en met hen te oefenen. Natuurlijk was er ook ruimte voor handtekeningen waar dankbaar gebruik van werd gemaakt door de kinderen. 

De verschillende verenigingen werken al sinds enige tijd samen ten aanzien van het trainen van de jeugd en vatten het idee op om een gezamenlijk een trainingsweekeinde te organiseren. ‘Droog-‘ en balanstraining in Koudekerk, wielrennen in Alphen aan den Rijn en Inline skaten in Leiderdorp.  Voor de echte sportievelingen ook nog een toertocht door de regio. De jonge sporters hadden meer dan voldoende uitdaging. Vanzelfsprekend werd er per niveau en op basis van leeftijd een uitdagend programma samengesteld.

Om het programma compleet te maken werd contact gezocht met diverse organisaties. SportJA uit Leiden werkte mee aan de droog- en balanstraining, Wielervereniging Avanti ondersteunde de wielerclinic en als kers op de taart werkte het professionele schaatsteam Team Activia mee aan de inline skate activiteiten. 

Veel kinderen maakten voor het eerst mee hoe gevarieerd de training in de zomer kan zijn en hebben niet alleen veel gedaan maar vooral ook veel geleerd. 
Schaatssport kan daardoor het hele jaar door beoefend worden, De reacties van de sporters en hun ouders waren dan ook zonder meer positief. Een compliment voor de organisatie, die in slechts een paar weken tijd een volledig programma in elkaar heeft gezet.

Het is de eerste keer dat de verenigingen dit georganiseerd hebben maar de resultaten smaken naar meer aldus Riette Smorenburg, onze voorzitter. De verenigingen versterken elkaar doordat zij allen andere activiteiten kunnen aanbieden. De kinderen die elkaar al vaak op verschillende schaats- en skatebanen tegenkomen leren elkaar nog beter kennen waardoor er een leuke sfeer ontstaat. 

Het trainingsweekeinde werd afgesloten met een barbecue in Leiderdorp waarna gezamenlijk op een groot scherm werd gekeken naar de verrichtingen van het Nederlands elftal in Brazilie. Toen ook dit team de wedstrijd tegen Mexico won was het weekeinde compleet.