post

Vereniging bruist in de zomer

Skeeleren - STC De Rijnstreek 2014 - kleinNa een bijzonder actieve en enerverende winterperiode brak voor de vereniging een korte periode van rust aan. Zeer kort eigenlijk omdat we slechts twee weken niet actief zijn geweest. Al medio april begonnen we met de skeelertrainingen en twee weken later ook de droogtraining. Daarnaast sporten we met de sportvrouw en fietsen een aantal van de leden gezamenlijk met onze collega’s uit Koudekerk.

 In Koudekerk wordt door de junioren, die in Den Haag trainen, op zondagmorgen getraind op de fiets. Samen met de junioren uit Koudekerk wordt iedere zondagmorgen een mooie tocht gemaakt. 

Op maandag- en woensdagavond wordt er getraind met iets kleinere wieltjes, op de skates dus. De maandag wordt gebruikt voor de jeugd die in Den Haag traint. De woensdagavond is bedoeld voor de jeugdleden tot dertien jaar die in Leiden trainen. De opkomst bij het skaten is bijzonder goed. Bij elkaar staan er al snel veertig tot vijftig leden op de skates. Kinderen kunnen eenvoudig aansluiten. Voor 25 euro kunnen niet-leden meetrainen tot en met september. Inmiddels heeft zich al een aardig aantal nieuwe leden aangemeld.

De jeugd Den Haag traint daarnaast ook op ‘het droge’. Op donderdagavond wordt onder leiding van Wendy en Stefan ‘droog’getraind. Onder andere door middel van balans- en krachtoefeningen. 

Naast de activiteiten voor de leden van onze eigen vereniging is ook de samenwerking met Stichting De Sportvrouw voortgezet en uitgebreid. Op maandagavond wordt vooral de conditiie getraind, op de woensdagavomd wordt op techniek getraind. Meedoen met Stichting De Sportvrouw en STC De Rijnstreek is vrijblijvend, je betaalt per keer dat je meedoet (3 euro incl. koffie of thee). Een gezellig en sportieve avond!