post

Huldiging kampioenen en afsluiting schaatsseizoen

Nadat vorige week de verschillende kampioenschappen waren verreden en vrijdag ook de allerlaatste schaatstraining heeft plaatsgevonden konden zaterdag de kampioenen van onze vereniging gehuldigd worden.

In de afgelopen jaren werden in het clubhuis in Alphen altijd alleen de leden gehuldigd die in Den Haag rijden. Dit jaar werden ook de leden die in Leiden schaatsen gehuldigd. Een groot succes, volgens voorzitster Riette Smorenburg. In het verleden huldigden we de jongste leden al direct op de schaatsbaan. Voor de kinderen niet onbelangrijk om direct na de wedstrijden op het podium te komen. Op de schaatsbaan in Leiden is echter weinig plaats en daardoor ook weinig ruimte voor een persoonlijk praatje of wat extra aandacht. Met de introductie van het schaatsvaardigheidspaspoort dit jaar hebben we de gelegenheid gebruikt om het anders te doen. Alle jeugdleden worden op één avond gehuldigd en krijgen de schaatsdiploma’s en vaardigheidspaspoorten door de trainers persoonlijk uitgereikt. Daarbij komt dat er wat meer ruimte is in het eigen clubhuis.

Het schaatsvaardigheidspaspoort wordt alom gezien als een grote verbetering op het oude diploma. Waar het oude diploma vooral ingaat op de snelheid van de jonge schaatsers concentreert het vaardigheidspaspoort zich op de techniek. Met de techniek op orde komt de snelheid dan later aan bod. 

Dat er snel gereden kan worden hebben dit jaar de leden van de vereniging wel laten zien. Dit jaar is Swen Kleijbeuker Gewestelijk kampioen pupillen in Zuid-Holland geworden. Daarnaast zijn ook Jade Holborough-Kerkvliet en Daan Spruit geselecteerd voor de officieke Nederlands Kampioenschappen pupillen in Groningen. Tot aan de laatste wedstrijden, inclusief de clubkampioenschappen zijn er records gereden die uiteindelijk ook zich uitten in drie nieuwe clubrecords. Voor de vereniging dus in brede zin een enorm succes. De twee clubkampioenen, die zaterdag op het podium mochten, Dorinne de Kleer en Bart Valentijn hebben daarvoor niet alleen eigen PR’s gereden maar ook de nieuwe clubrecords gezet. Reden te meer om ook de aanmoedigingsprijs uit te reiken aan een schaatster van wie we nog veel verwachten: Liesanne van Gorkom. Liesanne wist dit jaar op de verschillende afstanden zich enorm te verbeteren.

Dat de vereniging niet stilzit blijkt uit de activiteiten die op korte termijn weer plaats zullen vinden. Voor de jeugd is er een intensief trainingsprogramma met skeeleren, fietsen en balansoefeningen. De senioren sluiten bij de verschillende activiteiten aan. De jongste leden van de vereniging kunen alle woensdagen komen skeeleren. Daarnaast vervolgt de vereniging de samenwerking met Stichting de Sportvrouw waarmee laagdrempelig skeeleren mogelijk wordt gemaakt. Begin volgend seizoen zal een trainingsgroep ook nog naar Inzell afreizen om daar de puntjes op de i te gaan zetten. 

 DSC01324
 Leiden – Mini’s
 DSC01327
 Leiden – Jongens / Meisjes pupillen F
DSC01331
Leiden – Meisjes E
DSC01334
Leiden – Jongens E
 DSC01336
 Leiden – Meisjes D
 DSC01338
 Leiden – Jongens D
DSC01339 
 Leiden – Meisjes C
 DSC01342
 Leiden – Jongens C
 DSC01345
 Leiden – Meisjes B
 DSC01349
 Leiden – Jongens B
 DSC01355
 Leiden – Meisjes A
 DSC01357
 Leiden – Jongens A
 DSC01363
 Den Haag – Pupillen Dames
 DSC01366
Den Haag – Pupillen Heren
 DSC01367
 Den Haag – Junioren C – Dames
 DSC01368
 Den Haag – Junioren C – Heren
 DSC01370
 Den Haag – Junioren B – Dames (vertegenwoordigd door Tim)
 DSC01372
 Den Haag – Junioren B – Heren
 DSC01373
 Den Haag – Junioren A – Dames
 DSC01374
 Den Haag – Junioren A – Heren
 DSC01376
 Den Haag – Neo-Senioren – Dames
 DSC01377
 Den Haag – Masters – Heren
 DSC01379
 Den Haag – Clubkampioenen
 DSC01381
 Den Haag – Snelste seizoenstijden
 DSC01383
 Den Haag – Aanmoedigingsprijs