post

Coolste Baan

Zoals een ieder ongetwijfeld weet is in de maand februari een speciale ijsbaan gerealiseerd in het Olympisch stadion van Amsterdam. Rintje Ritsma is één van de initiatiefnemers van deze actie. Aan het einde van februari, na de Olympische spelen, zal op deze baan het NK Allround worden georganiseerd.

In principe is deze baan gewoon voor publiek geopend en kan iedereen daar komen schaatsen. STC De Rijnstreek heeft echter samen met de organisatie kunnen regelen dat wij als vereniging op de openingsavond mochten trainen op deze baan. Geheel gratis!   Een unieke gelegenheid. Op deze avond was de baan niet open voor publiek. Alleen genodigden mochten dan van de baan gebruik maken en wij waren daarvoor uitgenodigd!  Het bleek relatief rustig te zijn op deze avond waardoor voor een deel ook nog echt getraind kon worden.

DSC00122Alvorens naar Amsterdam te reizen verzamelden we zoals gewoonlijk bij de Gamma, dit keer echter om 20:30 uur. Voor Cor de gelegenheid om zijn belofte aan Bart Valentijn in te lossen. Cor had een geldprijs uitgeloofd voor de eerste schaatser die onder de 45 seconden de 500 meter wist af te leggen. Bart Valentijn viel deze eer ten deel omdat hij op zaterdagavond 25 januari ruim onder de 45 seconden deze afstand wist te rijden. Daarmee staat Bart ook meteen op het erepodium dat binnenkort op de website gepubliceerd zal worden.

Natuurlijk was het ook de bedoeling om er in Amsterdam een gezellige avond van te maken. Het was droog weer maar wel met enige wind waardoor de schaatsers qua training een heel nieuwe ervaring konden opdoen. Schaatsen met tegenwind! De muziek en het licht maakte het ook bijzonder gezellig waardoor iedereen met een tevreden blik op de avond kan terug kijken.

Op deze openingsavond en gedurende de gehele maand februari wordt RTL Late Night opgenomen. Voor de jeugdige schaatsers van ons behoorlijk interessant zo blijkt. Zodra de training het toe liet waren zij op de baan te vinden die grensde aan het paviljoen waar dit programma werd opgenomen,

Hieronder enkele foto’s die een impressie geven van de avond. Een grotere versie van de foto’s staan op de site onder Foto en Video – Foto’s 2014. Onder Video staat een hele leuke Youtube Video van de avond!

DSC00127 DSC00132 
DSC00136 DSC00152
DSC00160 DSC00161
DSC00165  

Op de baan konden we vanaf 21:30 uur terecht en tot 00:00 uur blijven schaatsen. Dat was natuurlijk wat te laat voor de meeste kinderen en zo zijn we ongeveer om 23:00 uur van de baan gegaan om huiswaarts te keren.