post

Trainingsweekeinde in Heerenveen wederom een succes

Onze jeugdleden, die in Den Haag trainen, waren het weekeinde van 22-24 november op trainingskamp in Heerenveen. Het trainingsweekend, dat als één van de hoogtepunten van het seizoen wordt beschouwd, wordt jaarlijks georganiseerd voor de junioren van de club. Dit jaar werd het kamp opgeslagen in Balk, een van de Friese dorpen waar ook de Elfstedentocht doorheen komt.

Nieuw dit jaar was de betrokkenheid van onze vrienden uit Koudekerk. De junioren van deze vereniging, trainen samen met onze leden. Vanuit die situatie werden dus ook zij uitgenodigd. Een aantal van hen is daarop ingegaan en meegegaan naar Friesland.

Het trainingsweekend is een serieuze aangelegenheid waarbij de nadruk echt op verbetering van de techniek wordt gelegd. Dat dat ook zijn vruchten afwerpt is duidelijk te zien aan het einde van het weekend. Er wordt hiervoor intensief getraind in kleine groepen van maximaal zes personen. Er is niet alleen training op het ijs maar ook wordt de aandacht besteed aan de techniek door middel van zogenaamde droogtraining. Uiteindelijk is iedereen vrijwel de gehele zaterdag en zondag actief. Een enorme inspanning maar de kinderen zijn en blijven enorm enthousiast. Tot op de laatste minuut maken ze gebruik van het geweldige ijs dat Thialf biedt.

Naast de sportieve inspanning is er natuurlijk ook voldoende ruimte voor ontspanning. Er wordt een programma aangeboden, de jeugd blijkt echter prima in staat zelf invulling aan een stukje ontspanning te kunnen geven. Gelukkig is daar, op de grote zeilschool waar we verblijven, meer dan voldoende ruimte voor. Juist daarin schuilt ook het succes van de trainingsweekenden. Maar ook omdat het een grote groep van 50 personen, jongens en meisjes tussen 10 en 20 jaar is, die allen een passie delen. Door deze gemengde groep is het een ontzettend gezellig en leerzaam weekend geworden!

Opvallend in dit weekend was dat er nog ‘even’ een wedstrijd werd gereden in Den Haag. Bart Valentijn, Stork Drexhage, Swen Kleijbeuker en Wendy Segaar (van Koudkerk) wilden nog een poging doen om hun plaats voor het Zuid-Hollands kampioenschap veilig te stellen. Of dat voor iedereen gelukt is moeten we nog afwachten.

Trainers, leden en bestuur van de vereniging kijken in ieder geval weer tevreden terug op het kamp. Een bijzonder bedankje gaat uit naar de commissie Den Haag: Dorinne de Kleer, Wendy Breedijk en Merel van der Vaart. Samen met het bestuur hebben zij dit weekeinde weten te organiseren.

25 IMG 3865

Op de fotopagina van de website staan nog veel meer foto’s maar vergeet ook niet even bij de video’s te kijken!