post

Slijpcursus goed bezocht

De gratis slijpcursus bij Jan van der Hoorn schaatssport in Ter Aar werd goed bezocht door onze leden. Meer dan 20 leden van De Rijnstreek waren uitgenodigd om de kunst van het schaatsen slijpen te leren of te verbeteren.

Jan van der Hoorn had speciaal voor deze avond medewerkers bereid gevonden om onze leden te instrueren, te demonstreren en te ondersteunen bij het oefenen. De leden hadden hun (botte) schaatsen meegenomen om te oefenen.

Om 19:00 uur begon de cursus met een uitleg over het slijpen en wat er zoal te koop is aan slijpmaterialen. Daarna was er een korte pauze waarbij onze vereniging voor de koek had gezorgd in de vorm van een grote slagroomtaart. Zopie was eveneens geregeld dus het ontbrak de cursisten aan niks. Na de pauze werd het praktische gedeelte gestart waarbij de cursisten zelf konden slijpen. Van der Hoorn had hierbij natuurlijk gezorgd voor de slijpmaterialen.

DSC02395  DSC02398   
DSC02400 DSC02399  

Al met al een succesvolle avond waarbij veel leden hebben kunnen leren hoe ze zelf de schaatsen kunnen slijpen en dus nog mooiere prestaties kunnen gaan neerzetten. Bij deze bedanken we ook Jan van der Hoorn en medewerkers voor hun inzet. Geweldig dat jullie dit voor en met ons hebben willen doen.