post

Opening van het seizoen in nieuw clubtenue

RijnstreekJas2De junioren en pupillen van STC De Rijnstreek openden vandaag op werelddierendag het schaatsseizoen op schaatsbaan De Uithof in Den Haag. Precies vandaag werd ook het nieuwe clubtenue voor de schaatsers geleverd.

De omgeving van de Gamma in Alphen aan den Rijn, waar de schaatsers van de vereniging op vrijdagavond verzamelen, werd steeds blauwer op deze vrijdagavond. De nieuwe clubjasjes voor de vereniging werden uitgedeeld aan de schaatsers die een jas hadden aangeschaft. In Den Haag meldden werden zich nog verschillende schaaters waardoor het uiteindelijk op de baan duidelijk was dat STC De Rijnstreek aanwezig was in een nieuw tenue.

Of het nu aan de nieuwe clubkleding lag of het feit dat het seizoen weer begonnen was, er werd ontzettend hard getraind door de schaatsers van de vereniging. De schaatsers in de hoogste groepen kregen ook voor het eerst gezamenlijk training met de schaatsvereniging van Koudekerk. Dat gaf een enorme impuls aan de training. Het was duidelijk dat de twee groepen aan elkaar gewaagd waren en tegelijkertijd elkaar wisten uit te dagen. Ook in de andere groepen werd hard gewerkt door de junioren en pupillen. Ieder wist op zijn eigen niveau het beste neer te zetten.

Doordat De Rijnstreek zo’n beetje de grootste groep schaatsers is op De Uithof domineerden zij kwantitatief. Maar door de inzet van de schaatsers op deze vrijdagavond waren zij ook één van de meest actieve groepen. Van jong tot oud en zowel beginners als ervaren schaatsers waren continue actief op de baan. Een zeer mooie opening van het seizoen.