post

Clinic voor basisscholen

SkateClinic002Dat schaatstrainingscentrum De Rijnstreek niet alleen in de winterperiode actief is blijkt de laatste tijd steeds vaker. Eerder werd al bericht over skeeleren met de jeugd, de samenwerking met stichting De Sportvrouw en zomerschaatsen in Thialf. Dit rijtje is nu ook uitgebreid met een skate- / skeelerclinic voor basisscholen.

Vrijdag 12 juli waren de basisscholen De Bonificius en Het nieuwe ambacht aan de beurt. Bij de skate- en wielerbaan van Omnivereniging Avanti werden de verschillende groepen ontvangen.In de ochtend de groepen van de Bonifacius en in de middag Het nieuwe ambacht. De kinderen namen eigen skates en toebehoren mee. Kinderen zonder eigen skates of beschermingsmiddelen konden gebruik maken van KNSB materiaal.

Gelukkig zat het weer ook mee op deze dag. Eventjes leek het toch harder te gaan regenen. Dit bleef echter zo beperkt dat de kinderen weer snel aan de slag konden. 

Na aankomst en uitreiken van de bescherming (volle bescherming inclusief helm was verplicht) werden de kinderen snel ingedeeld in groepen van verschillend niveau. Hierdoor konden de ervaren kinderen de techniek verder verbeteren terwijl kinderen die nog niet hadden geskate voor het eerst kennis konden maken met deze sport. Door deze clinic te organiseren op de skate- en wielerbaan kunnen kinderen geheel veilig zonder obtstakels of verkeer skaten. Dat de clinic een succes was bleek uit de enthousiaste reacties van de kinderen. Na iets meer dan één uur op de baan was er veelal een enorme verbetering zichtbaar. Kinderen zonder enige ervaring vooraf konden zelfstandig één of meerdere rondjes met veel plezier skaten.

Tijdens de clinic werd vanzelfsprekend aandacht besteed aan de basistechnieken: houding, afzetten, stabiliteit, remmen en glijden. Daarnaast waren er ook een drietal proeven die de kinderen moesten afleggen. Op basis hiervan ontvingen alle kinderen na afloop een skatediploma met daarop de uitslagen van de diverse proeven.

Naar verwachting wordt de clinic in september nog eens georganiseerd. Daarnaast skate de vereniging iedere woensdagavond.
 
Interesse in de aktiviteiten van STC De Rijnstreek? Kijk ook eens op verder op deze site of op onze Facebook pagina.